Aleksandar Jovanović Ćuta Konferencija za medije Ekoloskog ustanka povodom memoramduma Foto: F.S./ATAImages

Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da postoji dokument koji je, prema njegovim tvrdnjama, prvog decembra 2022. godine potpisao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa američkim ofšor kompanijama kojima se u zakup daje kompleks zgrada Generalštaba u Kneza Miloša. On je pozvao Vesića da memorandum dostavi javnosti na uvid.

„Osoba sa slike je 1. decembra 2022, na osnovu ovlašćenja, potpisala memorandum sa ofšor kompanijom Kušner da bi se na ovom prostoru gradilo pretpostavljamo Beograd na vodi 2. Ovaj čitav prostor ovog kompleksa treba da se pokloni, za početka da u zakup, dvema stranim kompanijama iz Amerika da bi se na ovom prostoru kasnije gradili i stambeni projekti“, ponovio je Jovanović ranije iznete tvrdnje, pokazujući fotografiju Gorana Vesića.

PROČITAJTE JOŠ...

Ministar Vesić je ranije izjavio da nije ništa potpisao, a Ćuta navodi da ga dokument koji je pokazao na konferenciji za medije – demantuje.

„Od njega zahtevamo da odmah građanima stavi na uvid memorandum koji je potpisao“, istakao je Jovanović Ćuta.

On je davanje u zakup Generalštaba američkim kompanijama uporedio sa davanjem Šumarica Nemcima kako bi se na tom mestu gradile zgrade.

Ekološki ustanak je pokrenuo peticiju kojom se zahteva da se prostor Generalštaba pretvori u memorijalni kompleks posvećen žrtvama NATO agresije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar