Violeta Marković - Čačanski gradski funkcioneri pojeli pola tone roštilja na Nikoljdan Foto: Shutterstock; Ljubica Sokić/Nova.rs; promo logo

Čačanski gradski funkcioneri pojeli su pola tone roštilja za Svetog Nikolu, kaže Violeta Marković iz Narodne stranke. Ona je do tih podataka došla na osnovu pristupa informacijama od javnog značaja.

„Podaci pokazuju da je za šest dana oko izbora potrošena sila novca iz gradskog budžeta „, objasnila je Marković za TV Nova.

Precizirala je da je 17. decembra potrošeno 900.000 dinara.

„Teško me je ostaviti bez reči, ali sam zanemela. U pitanju su pozicije za reprezentaciju. Potom 18. decembra na dan grada Čačka fakturisano je milion. Posebno je neverovatno da je na Nikoljdan grad dobio račun od 780.000 dinara, od čega 500.000 za pola tone roštilja“, navela je Marković.

Pročitajte još

Sagovornica TV Nove smatra neverovatnim da je to pojedeno u Čačku, jer pola ljudi ide na slavu, a pola proslavlja Svetog Nikolu.

„Uglavnom narod posti. Postoji matrica, odnosno restoran koji svakodnevno fakturiše određeni iznos od 40 do 50 hiljada dinara“, navela je Marković.

Ona se pita da li je izvlačen novac za izborni dan, odnosno da li se plaćaju ili dokupljuju glasovi. Napomenula je da nije jedna kafana u pitanju, te da su cifre okrugle.

„Zaista se pitam da li se plaćaju tuđi rođendani ili se plaća hrana za slave zaposlenih u gradskoj upravi. Na primer 22. decembra je grad dobio račun 756. 000, 00“ precizirala je ona.

Lokalni funkcioneri potrošili su 80 hiljada evra za dva meseca – to su ale nezajažljive, zaključila je Marković, napominjući da je za svaku slavu „izdat neki račun“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar