Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić ponovo se obrušila na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavetu Vasilić, tvrdeći da ona nema dokaze da je brat predsednika Srbije Andrej Vučić glavni u kupovini zemljišta u Vojvodini.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je da Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini i da „ko god dođe od vojvođanskih paora svi govore da je Andrej (Vučić) glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega“.

Nakon toga, premijerka Brnabić zatražila je ili da Savet iznese dokaze, ili da Jelisaveta Vasilić podnese ostavku, što je ona odbila i poručila da je smeni ako to želi.

Savet za borbu protiv korupcije je zatim saopštio da nikada nije izjavio i da nikada nije naveo da poseduje bilo kakve dokaze o tome da je Andrej Vučić vlasnik zemljišta u Vojvodini i da to isto nije učinila ni Jelisaveta Vasilić.

Oni su naveli da za izjave građana koji se obraćaju Savetu nisu odgovorni niti obavezni da ih proveravaju, niti za to imaju kapacitete jer Savet svoje izveštaje temelji isključivo na zvaničnim dokumentima i podacima.

Brnabić je gostujući u emisiji Hit tvit ponovo kritikovala Vasilić i „navodnog svedoka“ za koga je rekla da je to osoba „koja Andreja u svojoj izjavi i ne pominje“.

„Ne znate da li da se smejete ili plačete, da izađe žena koja je član vladinog Saveta za borbu protiv korupcije i iznese ovakve optužbe protiv brata predsednika Vučića i onda kaže – pa ja nikad nisam ni rekla da imam dokaze…“ rekla je Brnabić u emisiji Hit tvit.

„Ženo, nisi ti prodavac na pijaci, ti si član Saveta za borbu protiv korupcije kako pričaš bez dokaza, a ne možeš da imaš dokaze kada to nije istina“,  bio je neprimereni komentar premijerke.

Brnabić je potom skrenula sa teme, prebacivši  diskusiju na „uspešne rezultate“ vlasti kojoj pripada  i dodala da  „pošto ne mogu da nas napadnu za te rezultate onda nas napadaju i lažu u vezi sa porodicama“.

Ona je napomenula da Savet ne treba da se politizuje i , kako je navela, „povlači po tajkunskim medijima da bi dobili neki poen za sebe“.

Na konstataciju da se na Tviteru pojavila informacija da Andrej Vučić sada kupuje lanac pekara „Hleb i kifle“, Brnabić je rekla da je razumela da ih je on već kupio, „da je to već njegovo i da je otišao u pekare“.

Istakla je i da njenog brata napadaju da je kupio, kako tvrdi,  ono što nije i da ljudi koji rade ne mogu svaki dan da odgovaraju na laži i optužbe, a protiv sebe imate navodno „društvene mreže, 50 njihovim takozvanih istraživačkih medija, pet njihovih televizija, četiri nedeljnika, ne znam koliko dnevnih novina“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare