Foto: Milica Vučković/FoNet

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je opozicija današnjim pokušajima opstrukcije rada parlamenta pokazala da joj nisu važni interesi građana.

Ona je za televiziju Prva kazala i da je „iskreno zgrožena“ današnjim ponašanjem opozicionih poslanika, i dodala da vlast nije imala „luksuz“ da odustane od zasedanja ili ga pomeri.

Ponovila je da se današnje zasedanje ticalo rebalansa državnog budžeta, odnosno i povećenju plata i penzija, izdvajanje novca za lečenje retkih bolesti i pomoći raznim kategorijama građana.

Kazala je da ne zna za nijednu političku opciju, nigde u svetu koja, kako je kazala, radi suprotno interesima građana.

Premijerka je optužila opoziciju da je samo interesuje dolazak na vlast i navela da Srbija nema vremena za gubljenje i da država ne može i ne sme da stane.

„Ovaj put sam iskreno zgrožena onim što sam videla od opozcije jer jedno je poltička borba a drugo kada vi aktivno i direktno radite suprotno intersima gradjana“, kazala je ona.

Brnabićeva, koja je i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) je opoziciju optužila da je to radila „samo zarad svog političkog cilja“.

„Ovo je zaista neshvatljivo…. Ne postoji nijedna grupa našeg stanovništva, a posebeno osetljiva koja nije očekivala rebalans budžeta“, kazala je ona.

Kazala je da današnja dešavanja u parlamentu govore da opozicicju zanima samo njena politička agenda.

„S druge strane mi zaista nismo imali luksuz da popustimo ili da odložimo sednicu jer se radi o ljudima…. Borili smo se za Srbiju i građane“, kazala je ona.

Ocenila je da ni građani koj su glasali za opoziciju nisu bili zadovoljni današnjim ponašanjem opozicionih poslanika, i optužila ih i za promociju nasilja u parlamentu.

„To je bio i primer promocije nasilja, da neko ko drugačije misli to ne sme da kaže… I mi ćemo se protiv toga uvek boriti zašto što mislimo da svako u Srbiji može da ima svoje mišljenje“, dodala je premijerka.

***

BONUS VIDEO: Brnabić protiv opozicije: Da li je premijerka mogla da bude bahatija u Skupštini Srbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar