Ana Brnabić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić napisala je danas na platformi Iks da danima prati polemiku oko projekta "Jadar" i pitanja da li će Srbija iskoristiti svoju "naftu 21. veka" ili neće.

„Da li ćemo u ovom veku uvoziti baterije koje će pokretati apsolutno sve u narednih 100 godina – od električnih automobila do energetskih postrojenja, ili ćemo te baterije, vozila, sisteme za skladištenje električne energije i sve ostalo u tom lancu vrednosti izvoziti u Evropu i veći deo sveta“, zapitala je Brnabić.

„Da li ćemo mi biti proizvođači i izvoznici, što će Srbiju učiniti bogatijom i uticajnijom zemljom sa platama i penzijama koje su iznad proseka EU, ili ćemo biti jedna od stotine zemalja širom sveta koje će u potpunosti zavisiti od uvoza – pre svega baterija, a onda posledično i svega ostalog“, napisala je ona.

Brnabić je dodala i da, ako nije u skladu sa najstrožim standardima životne sredine, ako projekat nije ekološki održiv, ni te baterije neće imati nikakvu vrednost, a to nikome ne ide u prilog.

Brnabić je navela da se više i ne nervira oko laži, poluinformacija, dezinformacija, paušalnih ocena i nagađanja koje, nažalost, „svakodnevno imamo prilike da čujemo i pročitamo u tajkunskim medijima, čija je jedina uloga da budu kontra“.

Ono što me nagnalo da napišem ovu reakciju na sve gluposti kojih smo se naslušali poslednjih dana u vezi sa ovim projektom je sledeće: nestvarno je koliko neki naši profesori, razni „eksperti“ na sve teme, a pre svega naše opozicione „elite“ ne veruju u naše ljude, ne veruju u ovu zemlju i njene potencijale, ne veruju u pamet naših ljudi, njihovu kreativnost i njihove sposobnosti. Moja poruka svim hejterima iz svih oblasti našeg društva je: verujte malo u ovu zemlju, verujte malo u naše ljude, poručila je Brnabić.

***

BONUS VIDEO – „A onda ćemo mi medijski da ga udarimo“: Brnabić ponovo targetira profesionalnie medije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare