Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić danas je izjavila posle otvaranja bolnice u Batajnici da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče izvinio zbog navoda poslanika koji su za TV N1 i Novu S rekli da su antisrpski mediji, domaći izdajnici, strani plaćenici, antidržavna kontrukcija, državni neprijatelji. ..

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara kako će reagovati na izjave njenih stranačkih kolega.

„Na to je juče reagovao predsednik Aleksandar Vučić. Jako je dobro to objasnio. Izvinio se u ime stranke. Mislim da su pogrešili, mladi su, naučiće. Mi kao stranka ulažemo jako mnogo u mlade, oni su budućnost. Vučić je o tome bio nedvosmislen juče. Mislim da je govorio u ime cele stranke“, navela je Brnabić.

Ona je rekla da je ponosna što je deo SNS, jer je „predsednik odmah reagovao“.

„A na koji način ste vi i vaše kolege reagovali na otvorene pretnje upućene nekim drugim vašim kolegama, sa nekih drugih medija, upućene, na primer, od strane Dragana Đilasa. Na koji način su reagovala medijska udruženja. Zašto se kada neki poslanik kaže nešto što nije trebalo, digne tolika halabuka, a kada se otvoreno preti nekim drugim novinarima i nekim drugim medijima, to onda nije tema“, izjavila je Brnabić.

Ona je navela da postoje ljudi i mediji koji u ovoj Srbiji dele ljude i medije na medije prvog i drugog reda.

„Meni je to nedopustivo. Juče se 24 časa onesvešćuju od tuge zato što je neko pogrešio, zato što je mlada osoba, mlad čovek ili mlada žena…, na šta je predsednik te stranke odmah reagovao, izvinio se. Ponosna sam na svoju stranku, ti mladi će naučiti. Verujem da su već danas shvatili, oni to više verujem neće raditi“, rekla je premijerka.

Podsećamo, poslanica SNS Biljana Pantić Pilja govoreći na sednici Skupštine rekla je da su N1 i Nova S antisrpski mediji, domaći izdajnici i strani plaćenici. Na pitanje Nova.rs da li su za njega ovakvi navodi prihvatljivi, predsednik poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da jesu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare