Foto: Arhiva/parlament.gov.rs

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović navodi za Nova.rs da su za njega prihvatljivi navodi njegove stranačke koleginice Biljane Pantić Pilje, koja je juče na sednici Skupštine TV N1 i Novu S nazvala antisrpskim medijima, stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima.

Pantić Pilja je juče za skupštinskom govornicom rekla da u slučaju N1 i Nove S nema ni trunke nezavisnosti, te da je reč o antisrpskim medijima.

„Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik i strani plaćenik“, rekla je poslanica naprednjaka.

Na pitanje da li je za njega prihvatljiva ovakva izjava poslanice SNS, Martinović je SMS-om porukom kratko odgovorio:

„Jeste“.

Ovakva izjava šef poslaničke grupe donekle se mogla i očekivati, budući da je i sam bio akter nekoliko skupštinskih obračuna koji su bili na ivici fizičkog sukoba. Godinama je poznat i po jeziku uvreda na račun političkih protivnika, plagiranju naučnih radova, ali i otimanju radnog mesta profesorkama Više medicinske škole u Ćupriji.

Uprkos svemu tome, on će kao predsednik Administrativnog odbora biti nadležan za pisanje etičkog kodeksa o ponašanju poslanika u Skupštini Srbije.

Ivica Dačić
Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Za razliku od Martinovića, predsednik Skupštine Ivica Dačić nije želeo da odgovori na naša pitanja o navodima Biljane Pantić Pilje, iako je ranije izjavio da će njegov zadatak na funkciji predsednika Skupštine biti da „štiti ugled, dostojanstvo i integritet te institucije“. Dačića smo pitali da li je njena izjava prihvatljiva, postoji li mogućnost da zbog nje bude sankcionisana, kao i da li ga sve to podseća na devedesete godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare