Foto:TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da bi na funkciji predsednice Skupštine Srbije, za koju je predlaže Srpska napredna stranka, želela da pokuša da uspostavi dijalog sa opozicijom i da se smanje tenzije.

Ona je za televiziju Prva a da je sasvim normalno da postoje različita razmišljanja o nekim stvarima a da istovremeno postoji i dijalog, te da je za jednu jaku i ozbiljnu zemlju potrebno imati ozbiljnu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opoziciju.

Prema njenim rečima, konstantnim menjanjem zahteva (opozicije), u jednom trenutku će svi krenuti da se pitaju kuda ide zemlja, a za dijalog je potrebno i da opozicija preuzme određenu odgovornost.

Pročitajte još

Brnabić je rekla da bi u Skupštinu ušla sa namerom da se fokusira na probleme i da će se truditi da uvede još više javnosti u parlament, javnim slušanjima, debatama, različitim događajima. Istakla je i da bi volela da se pojača parlamentarna diplomatija koja treba da bude takva da osigura bolje pozicije Srbije.

Kako je kazala „u normalnoj zemlji“ svi treba da rade u interesu Srbije, a ne da se urušavaju neke pozicije države zarad ličnih interesa.

BONUS VIDEO Ana Brnabić – šlag na skupštinsku tortu: Zašto je baš premijerka u tri mandata izabrana za novu predsednicu Skupštine Srbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar