Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK Partizan, prvi je javno jednog državnog funkcionera, generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, doveo u vezu sa navijačkom grupom “Janjičari”, iza koje je u jednom trenutku stajao i nedavno uhapšeni Veljko Belivuk. Međutim, u Vladi Srbije o vezi Nedića sa osumnjičenima za najteža krivična dela i dalje ćute.

Novinari portala Nova.rs putem mejla zvanično su uputili pitanja kabinetu Ane Brnabić da li će ispitati veze Novaka Nedića sa grupom Belivuka, kao i da li će on biti smenjen ukoliko se ispostavi da one postoje. Međutim, odgovor na ta pitanja do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

Od trenutka kada je u Utisku nedelje Vladimir Vuletić izneo tvrdnju da je Nedić stajao iza grupe Janjičari, koju je predvodio prvo Aleksandar Stanković, koji je kasnije ubijen, a potom i Veljko Belivuk, novinari Nova.rs pokušali su da stupe u kontakt sa generalnim sekretarom Vlade. Ipak, ni on nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Podsećamo, Vuletić je izjavio da je Nedić bio u upravi kluba i pre njegovog dolaska u Partizan i naveo da je stajao iza navijačke grupe Janjičari.

„Novak Nedić je bio u Partizanu u vreme dok ja još nisam bio član uprave, bio je član uprave za vreme gospodina Dragana Đurića…  On je stajao iza te grupe (Janjičari). Tad to nije bila Belivukova grupa, bila je navijačka grupa“, rekao je Vuletić.

On je naveo i da je Nedić bio deo struje u klubu protiv koje se on borio.

„To je bio jedan obračun između dve struje u Partizanu. Jednu je predvodio Nedić i druga koju je predvodila sadašnja uprava. Tu je bilo pitanje strukture i strategije kako će se voditi Partizan, da li će se voditi institucionalno ili stihijski. Ja sam stajao na stanovištu da je jako važno da institucija Partizana opstane, da navijači imaju svoju ulogu koja je bitna, ali da ne mogu imati onu ulogu koju je tad predvideo Novak Nedić“, rekao je Vuletić.

Novak Nedić je po profesiji advokat, kao i njegov otac Vojislav Nedić, koji je bio i predsednik Advokatske komore Beograda.  Pre 11 godina lično je Aleksandar Vučić obelodanio njegovo pristupanje SNS. Upravo ta pozicija oca, Novaku Nediću otvorila je i vrata u upravi Partizana u kojoj postaje član Upravnog odbora, a zatim i u Vladi Srbije.

Portal KRIK je ranije pisao da je nakon ubistva Aleksandra Stankovića, vođenje grupe „Janjičari“ preuzeo Veljko Belivuk koji je u međuvremenu oslobođen optužbi da je pomogao u ubistvu svog prijatelja i saradnika, karatiste Vlastimira Miloševića.

Jedan od advokata koji ga je branio na sudu je iz kancelarije oca Novaka Nedića.

Tada je Belivuka, koji je tvrdio da ima prihode od 30.000 dinara mesečno, branio tim istaknutih advokata i to: Vladan Vukčević, poznat po svojim klijentima iz garniture DB, Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića, Dobrivoje Glavonić, bivši istražni i prekršajni sudija, Nikola Ristović, kao i – Vladimir Lučić iz advokatske kancelarije koju vodi Vojislav Nedić.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar