Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; TANJUG/ Rade Prelić

Lider Dveri Boško Obradović reagovao je večeras nakon vesti da je Srbija glasala za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom ocenjujući to kao izdaju.

„Bilo je samo pitanje vremena kada će Klintonov, Bajdenov, Blerov i Šrederov lični prijatelj Aleksandar Vučić da stane na stranu NATO i protiv Rusije. Mapa puta izdaje počela je Briselskim sporazumom, nastavila se Vašingtonskim, a sada pečatirala podrškom Rezoluciji protiv Rusije“, napisao je Obradović na Tviteru.

Na hitnoj sednici Ujedinjenih nacija, izglasana je rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom. Za je glasalo 141 država, protiv je bilo pet država, a uzdržano 35.

Srbija je bila među državama koje su glasale „za“.

Usvojenom rezolucijom se izražava najdublje žaljenje zbog agresije Rusije na Ukrajinu i zahteva od Rusije da odmah prestane sa pretnjom i upotrebom sile protiv Ukrajine i da odmah, potpuno i bezuslovno povuče sve svoje vojne snage sa teritorije Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama.

Zapadni zvaničnici u Srbiji pozdravili su odluku Srbije da glasa „za“ rezoluciju UN kojom se izražava najdublje žaljenje zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Bonus video – Vučić: Rat u Ukrajini na dramatičan način pogađa Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare