Besnik Bislimi Besnik Bisljimi
Besnik Bisljimi Foto: N1

Zamenik premijera Kosova i šef kosovske delegacije u pregovorima između Kosova i Srbije Besnik Bisljimi izjavio je za kosovske medije da Kosovo ima 300 hiljada kompleta nalepnica za postavljanje na registarskim tablicama vozila koja iz Srbije ulaze na Kosovo.

Svaki komplet sadrži po četiri nalepnice, jer se sa prednje i zadnje strane vozila prekrivaju naziv države i njen grb.

On je kazao da je taj broj dovoljan za šest meseci, jer, prema informacijama nadležnih institucija Kosova, toliko za šest meseci na Kosovo udje vozila iz Srbije tako da je taj broj nalepnica dovoljan do postizanja konačnog rešenja problema sa tablicama.

Bisljimi je rekao da su u stalnom kontaktu sa nadležnima u Evropskoj uniji kako bi dogovorili poslednje detalje primene reciprociteta u registarskim tablicama izmedju dve zemlje, koji počinje 4. septembra.

Izdavanje nalepnica za prekrivanje oznaka na registarskim tablicama koje se izdaju na Kosovu i Srbiji predstavlja drugu fazu sporazuma koji je postignut u Briselu 30. septembra, dok je prvi obuhvatao uklanjanje barikada i povlačenje specijalnih jedinica Policije Kosova sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar