Biljana Stojković
Biljana Stojković Foto: Vesna Lalić/ Nova.rs

Koopredsednica stranke Zajedno i univerzitetska profesorka dr Biljana Stojković ocenila je večeras, nakon što je "Informer" objavio intervju sa serijskim silovateljem, da je ponašanje tabloida u Srbiji postalo besramno.

Dr Biljana Stojković je za portal Nova.rs rekla da tabloidi u Srbiji više nemaju bilo kakve moralne odrednice i pristojnost.

„Do sada su već značajno uticali na etički kompas društva, upropašćavajući ga do neprepoznatljivosti, a sada su počeli i da promovišu osobe koje su direktno uništavale živote“, rekla je Stojković.

Ona je navela da bi ponašanje izopačenih pojedinaca koji imaju pristup velikom medijskom prostoru, trebalo biti sankcionisano novinarskim kodeksom i pravosudnom praksom.

„Problem je što u zemlji Srbiji ne postoji ni jedno ni drugo“, poručuje Biljana Stojković za portal Nova.rs.

Podsetimo, ranije večeras tabloid „Informer“ objavio intervju serijskog silovatelja koji je nedavno pušten na slobodu, a u kojem je on govorio o svojim krivičnim delima iznoseći uznemirujuće detalje.

Sagovornice portala Nova.rs ranije su ocenile da je davanje medijskog prostora silovatelju nedopustivo, ali i ukazale na problem da se ovaj povratnik našao na slobodi bez adekvatnog programa resocijalizacije.

****

BONUS VIDEO – Biljana Stojković o spornim udžbenicima biologije: Kome je i šta sporno u njima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare