Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

JKP "Beogradske elektrane" reagovale su na tekstove Nove od 8. i 16. decembra "Zašto SAD uvode sankcije Vučićevim ljudima sa Kosova" i "Veselinović i Radoičić dobijali od države posao mesečno, a Vučić ih se ne seća".

Saopštenje JKP „Beogradskih elektrana“ prenosimo u celosti:

„U tekstu pod nazivom ‘Zašto SAD uvode sankcije Vučićevim ljudima sa Kosova’ objavljenom 8. decembra, navodi se da su firmu ‘Radoičića i Veselinovića zajedno sa MPP Jedinstvo a.d iz Sevojna angažovale i Beogradske elektrane’ i to na izvođenju ‘mašinskih i građevinskih radova na realizaciji Programa rehabilitacije distributivnog sistema daljinskog grejanja’. Takođe, u istom kontekstu u tekstu objavljenom 16. decembra ‘Veselinović i Radoičić dobijali od države posao mesečno, a Vučić ih se ne seća’, pominjete ‘Beogradske elektrane’, a da pritom niste proverili istinitost informacija, niti ste objavili demanti koji vam je uputilo Javno komunalno preduzeće ‘Beogradske elektrane’ 9. decembra ove godine.

Naime, JKP ‘Beogradske elektrane’ su 27. maja 2019. godine potpisale Okvirni sporazum za Mašinske i građevinske radove na realizaciji Programa rehabilitacije distributivnog sistema daljinskog grejanja“ (JN broj 25 PPR- OS/19) sa 11 firmi. Između ostalih potpisnika ugovora je i MPP Jedinstvo kao nosilac ponude, a član grupe u okviru zajedničke ponude bilo je i preduzeće ‘Novi Pazar -Put’. Naglašavamo, ‘Beogradske elektrane’ prilikom zaključivanja ugovora sa bilo kojom firmom ne ulaze u vlasničku struturu preduzeća, već im je važna ispravnost ponude. Pomenuti Okvirni sporazum potpisan je 27. maja 2019. godine sa MPP Jedinstvo a.d., a preduzeće ‘Novi Pazar-Put’ je angažovano kao podizvođač radova, odnosno član grupe.

Da su autori teksta profesionalno i analitički postupili, utvrdili bi da je početkom 2020. godine preduzeće ‘Novi Pazar-Put’, preuzela kompanija ‘Inkop’, više od pola godine nakon potpisivanja ugovora sa ‘Beogradskim elektranama’.

Javno komunalno preduzeće ‘Beogradske elektrane’ posluje u skladu sa svim propisanim zakonima. Kao naručilac u sistemu javnih nabavki prilikom zaključenja svih ugovora sprovodi postupak javnih nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Sva dokumentacija sa podacima je javno dostupna i svako joj može pristupiti preko portala Uprave za javne nabavke.“

Bonus video – Tent Obrenovac, linija za ugalj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar