Nebojsa Bakarec Dragan Djilas i Srbislav Filipovic
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/N1

Naprednjačke perjanice Nebojša Bakarec (nekad u DSS) i Srbislav Filipović (nekad u G17 plus i DS) horski su optužili lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa za smrad u kome se Beograđani guše danima.

Kao po direktivi, SNS dvojac s kormilarom odgovornost za otrovne materije koje dolaze iz goruće deponije u Vinči svalili su, ni manje, ni više nego na opoziciju. I to ne na bilo koga u opoziciji, već na onog koji je uvek „za sve kriv“, čak i 9 godina po silasku s vlasti – Dragana Đilasa.

„Napali su i zapalili Skupštinu Srbije i RTS, 2000. i 2020. Napali su i zapalili zgradu SPS i policije u Majke Jevrosime, 2000. godine. Onda uopšte ne čudi da su zapalili i deponiju u Vinči! Vatra hoda sa njima! Piromani!“, zapaljivo je zavapio Nebojša Bakarec na Tviteru.

Ova nekadašnja uzdanica Vojislava Koštunice, a danas verni vojnik partije Aleksandra Vučića, ovde se nije zaustavio.

PROČITAJTE JOŠ:

On je među odgovorne za paljevinu u Vinči uvrstio i pokret Ne davimo Beograd.

Njemu se pridružio Srbislav Filipović, još jedan u moru naprednjačkih skupštinskih glasnogovornika koji će u istoriji parlamentarizma ostati upamćen po gafovima i lapsusima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li je Đilas podmetnuo požar u Vinči? To je vrlo moguće i nemam dilemu da je on ludak kome bi i to palo na pamet sa vojskom huligana kojom upravlja. Tako nešto je moguće da je uradio, jer njemu samo nesreća i haos odgovaraju. Sve što je razvoj i napredak njemu nije dobro. Zlo“.

U izjavi za Nova.rs Dragan Đilas kaže da su nastupi naprednjaka na društvenim mrežama „klasičan fašizam“.

„Sve to što rade je fašizam. Na njihovu veliku žalost, ipak je 21. vek, pa ne mogu sve da nas pobiju i reše problem“.

Reagovao je i pokret Ne davimo Beograd i najavio pravne procese protiv režimskih tabloida.

„Srpski telegraf, Informer, Alo i TV Pink objavili su da je požar u Vinči najverovatnije podmetnut, a da su s tim povezani “Ne davimo Beograd“ i evropska poslanica Viola fon Kramon, koja je u poseti Beogradu. To je jedan od najboljih dokaza atmosfere laži koju stvaraju režimski mediji u Srbiji. Pokret Ne davimo Beograd godinama upozorava na opasnost izazvanu neadekvatno obezbeđenom i vođenom deponijom u Vinči, kao što je izveštavao građane o tome i borio se protiv katastrofalnog projekta izgradnje spalionice“, ističe se u saopštenju ii dodaje da vlast lažima pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti.

Nebojša Bakarec i Srbislav Filipović nisu odgovarali na pozive Nova.rs.

Srđan Milivojević: Tužilaštvo da ispita da li je Ðilas zaista podmetnuo požar u Vinči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare