Foto: Arhiva

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sebi svojstven način ukorio poslanike koji nisu izdržali da njegov jučerašnji govor isprate bez islaska iz sale, javio se poslanik SNS Nebojša Bakarec da kaže da je sve vreme pažljivo slušao. I da nijednom za četiri sata nije izašao.

Predsednik Srbije juče je pred poslanicima u Skupštini predstavio izveštaj o Kosovu. Vučićev govor trajao je par sati, a onda su se odgovori na pitanja poslanika odužili u nedogled.

U jednom trenutku Vučić je u svom maniru skrenuo pažnju poslanicima na to da vidi svakog ko izlazi iz sale.

Aleksandar Vučić, Skupština Srbije
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ja sam ovde četiri sata i nisam se pomerio. Budite fer pa recite koliko ja od vas ovde koji ste sve vreme sedeli i da niste ustali. A ja sam pre toga pet sati već radio i došao sa sastanka sa Luiđi Di Majom (ministar spoljnih poslova Italije)”. Video sam da su se neki od mojih savetnika, koji su sedeli u gornjem delu, kako je došlo vreme ručka, izgubili. Sad me pitaju kako da mi donesu da jedem. Šta da jedem, pasulji i grašak pred vama ovde? To je ono što sebi zameram, da budem iskren. To je kad naviknete nekoga da mu vi sve obezbedite i da on ne mora mnogo da se trudi”, rekao je predsednik Srbije.

Zamerio je i poslanicima koji se nisu udostojili da dođu na njegovo izlaganje.

„Ja nemam tu vrstu pristupa, nikada ne pogledam nekoga da bi mi tapšao. Imam problem sa tim da ima 40 poslanika kojima ni ova tema nije bila dovoljno važna da bi došli u skupštinsku salu. Nije mi divno kad vidim da mali broj poslanika može da izdrži da sedi šest ili sedam sati. Kako onda radimo osam sati ili ne daj Bože da treba da radimo 10, 12 ili 15 sati. To mi pokazuje da neki ljudi misle da postoje važniji poslovi i da ne postoji dovoljno entuzijazma“, naveo je Vučić.

Poslanik SNS Nebojša Bakarec odmah je osetio potrebu da se opravda.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

„Predsednik sve vidi. Što bi reko Balašević „neko to od gore vidi sve“. Ponosno kažem da od početka mandata radim u sali, pišem svoje govore i tekstove za „Informer“ i „Politiku“, javljam se za reč, učestvujem u radu odbora. Volim da pišem i volim da govorim“, napisao je Bakarec na Tviteru, a zatim dodao:

„Nema veće časti za mene, nego biti poslanik. Ja sam profesionalni političar. Čude me oni koji položaj poslanika doživljavaju kao nešto drugorazredno. Juče nisam uopšte izlazio iz sale, slušao sam predsednika, i pisao dva teksta. Biti poslanik to je prvorazredna čast“, zaključio je poslanik SNS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare