Srbislav Filipovic
Srbislav Filipović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović, osvrnuo se danas tokom skupštinskog zasedanja na nedavni incident u Predsedništvu, ističući da vlast ima posla sa tajkunsko - mafijaškom grupacijom koja koristi performanse za fizičke obračune. On je incident sa Vučićem i predstavnicima Narodne stranke opisao kao susret “četiri praseta s lavom”.

Pročitajte još...

Ne stišava se bura od prošle nedelje kad su članovi Narodne stranke, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić i Borislav Novaković došli u Predsedništvo, nakon poziva predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da se “obračunaju sa njim ako smeju”.

Tako se i na današnjoj sednici Skupštine Srbije, javio jedan od najistaknutijih branilaca lika i dela šefa srpske države, Srbislav Filipović, poznat takođe kao majstor performansa i osoba koja je zadužena za brutalno vređanje neistomišljenika režima.

Govoreći o sukobu u Predsedništvu, Filipović je ponudio svoju verziju događaja, naravno, vređajući opozicionare i veličajući svog šefa.

“Imate ono što smo mislili da je 2012. godine završeno. Imate buđenje tajkunsko-mafijaške grupacije koja je vrlo opasna”, započeo je svoje izlaganje poslanik Filipović, zaboravljajući da je upravo on svojevremeno bio deo stranaka koje su činile vlast do 2012.(G17 i Demokratska stranka).

“Oni sa nekakvim performansima pokušavaju da dođu u Predsedništvo Srbije i da se fizički obračunavaju. I onda kad izađe predsednik pred njih, oni se razbeže. Mali miševi se razbežaše”, opisuje Filipović događaj kojem nije ni prustvovao, da bi potom dao metaforičko viđenje čitavog događaja, pokazujući javnosti da redovno obilazi dečja pozorišta.

“Ja kad pomislim na njih četvoricu, koji su došli do Predsedništva, setim se, ali samo po broju, one predstave u pozorištancetu “Puž” – “Četiri praseta”. Kod njih je sve tako, osim sadržaja te predstave. Došla četiri praseta i razbežala se na sve strane kad je došao lav pred njih. Pobegli mali miševi”, zaključio je Filipović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare