Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić održao je večeras sastanak sa predstavnicima stranačkih odbora beogradskog okruga na kome je Ana Brnabić izabrana za poverenika Gradskog odbora SNS Beograda, rečeno je Tanjugu u SNS.

Premijerka Brnabić je na to mesto do Kongresa stranke izabrana jednoglasno, a na predlog predsednika Vučića.

Sastanak, koji je održan u punoj hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu završen je oko 19.00 časova.

Vučić je ranije danas u Novom Sadu imao sastanak sa članovima proširenog sastava Izvršnog odbora SNS i stranačkim odborima iz Vojvodine, a juče u Nišu sa odborima iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije.

On je na tim sastancima, koji su održani bez prisustva medija, dao zadatke odborima i poručio da se pripremaju za Skupstinu stranke i izbore.

„Svako od nas treba da zna šta su mu zadaci i da se bori za svoju stranku i za svoju zemlju“, rekao je Vučić u Nišu.

On je u Novom Sadu rekao da će naprednjaci pred građane izaći sa konkretnim rezultatima svog rada, ali i konkretnim planovima za budućnost.

Predsednik je na skupu koji je trajao oko dva sata između ostalog rekao da je SNS otvorena stranka za sve poštene ljude, kao mi da će SNS još jače raditi za građane Srbije.

Vučić je rekao i da su svi odbori dužni da pozovu članstvo na sastanke stranačkih organizacija kao pripremu pred predstojeći Kongres stranke kao i da se time kreće u pripremu za kampanju za predstojeće izbore.

„Ono na čemu ćemo insistirati je da svi građani budu obavesteni sta smo uradili, i u lokalnim zajednicama, opstinama, gradovima i na nivou drzave“, naveo je Vučić u Novom Sadu.

Pored poruka o radu stranke, predstojećem Kongresu i izborima, predsednik je rekao da se Srbija nalazi u izazovnim vremenima, da mnogima smeta to što danas Srbija nije slaba drzava, što se ne dodvorava nikome i ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost.

On je posebno istakao ekonomske rezultate i gradnju i obnovu infrastrukture.

Ponosan je, kako je rekao, na postignuto, i poručio da će zato još jače da rade za narod Srbije.

„U SNS ima mesta za sve postene i vredne ljude, treba da ostanemo otvorena stranka, stranka koja prima rasirenih ruku ljude u svoje redove, u svoju porodicu“, rekao je Vučić.

On je istakao da nikada ne smeju ni da zaliče na one koji su, kako je naveo, svojom bahatoscu, lopovlukom unistili i razorili Srbiju.

„Oni su fabrike zakatancili, a mi ih otvaramo sirom Srbije… Boricemo se za svaki novi put, prugu, most, bolnicu, dom zdravlja, skolu, za novo povecanje plata i penzija. Niko nam ne moze zabraniti da volimo i radimo za svoju Srbiju“, rekao je Vučić.

Lider SNS najavio je nedavno u Kladovu da će se naprednjaci ozbiljno spremati za izbore i da je njegov predlog da se vodi pozitivna kampanja zasnovana na rezultatima i onome što će u buduće biti urađeno, a u šta ljudi veruju.

Glavni odbor SNS prihvatio je na sednici održanoj 29. maja u Beogradu ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika beogradskog odbora stranke.

BONUS VIDEO: DLZ insert Stojan Drčelić Ana Brnabić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare