Kristofer Hil Foto: N1

Srbija je sinoć podržala rezoluciju u Generalnoj skupštini UN, kojom se između ostalog zahteva momentalno povlačenje ruskih trupa sa ukrajinske teritorije. Zbog glasanja"za", Srbiji se danas zahvalila Ambasada SAD u Beogradu.

„Ovo je svet ujedinjen protiv ruske agresije. Hvala Srbiji još jednom na podršci Ukrajini u Ujedinjenim nacijama“, piše u tvitu američke ambasade.

Zanimljivo je da se istim povodom oglasio i evroparlamentarac Vladimir Bilčik, koji se takođe na Tviteru osvrnuo na glasanje Srbije.

“Godinu dana nakon brutalnog napada Rusije na Ukrajinu, međunarodna zajednica u UN-u jasno stoji uz hrabre ljude Ukrajine. I dok su Rusija i Bjelorusija i dalje izolovane na tamnoj strani istorije, Srbija danas stoji uz Ukrajinu i Evropu”, naveo je Bilčik.

Uoči prve godišnjice napada Rusije na Ukrajinu, za rezoluciju koju je podnela Ukrajina glasale su sve zemlje sa Zapadnog Balkana. Protiv je bilo sedam država (Rusija, Belorusija, Sirija, Severna Koreja, Mali, Nikaragva, Eritreja), dok su 32 zemlje među kojima su Kina i Indija bile uzdržane.

U rezoluciji koju je podržala i Srbija potvrđuje se “posvećenost teritorijalnom integritetu Ukrajine” i zahteva da “Rusija smesta, potpuno i bezuslovno povuče svoje vojne snage sa teritorije Ukrajine”.

BONUS VIDEO Ukrajinka u Beogradu: Sa Rusima ne razgovaramo, oni su nam napali zemlju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar