Miroslav Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je za N1 da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave "čisti" biračke spiskove po hitnom postupku.

„Gotovo da svakog dana saznajemo nove nepravilnosti i izborne krađe. Naši predstavnici u GIK-u i RIK-u, CRTA predstavili su javnosti Srbije nešto što je podrazumevalo da Tužilaštvo krene sa hapšenjima. Ljudi su dokazali kako su migrirali birači, oni su sve uradili, institucije ne moraju ništa. Posmatračka misija CRTA je uradila sve ono što je trebalo da urade nadležni organi. U pitanju je organizovana akcija kako bi se volja građana sprečila da se promeni vlast“, rekao je Aleksić za N1.

On se osvrnuo na izjavu premijerke Ane Brnabić da su netačni nalazi CRTE i da ova organizacija uz opoziciju želi da destabilizuje državu.

„Premijerka sada govori da to nije tačno, a ja pozivam sve institucije da oni uzmu te dokumente i ispitaju šta se dešava. Juče su po hitnom nalogu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dobili zadatak da čiste biračke spiskove, po hitnom postupku. Ovo nije tema za RTS, zato su bitne nacionalne frekvencije“, rekao je Aleksić i dodao:

„Podneli smo zahteve za poništavanje izbora, ali ako ne ponište i ignorišu sve zahteve, u nedelju se vidimo na protestu gde ćemo pozvati sve građane“, poručio je Aleksić.

Sve informacije sa današnjeg protesta pratite u blogu uživo na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar