Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izazvao incident i verbalno ga napao u selu Krivelj, na skupu građana kojima su predstavljeni planovi za iseljavanje tog sela zbog proširenja borskog rudnika.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Milikić me napao da bi skrenuo pažnju nezadovoljnih građana koji su ga kritikovali, jer nije znao da im odgovori kada da odu iz svojih kuća, gde da odu i koliko će im biti plaćenja njihova imanja. Građani su očekivali odgovore, a dobili su prazne priče i politička obećanja“, rekao je Aleksić, saopštila je NS.

Aleksić je dodao da je Milikić počeo da mu dobacuje čim ga je video, a potom je krenuo da se razračunava s njim i sa predsednikom Pravnog saveta Narodne stranke Vladimirom Gajićem.

Pitao me je šta hoću, odgovorio sam mu da hoću da se obratim građanima jer me je na tom skupu pominjao bez ikakvog razloga i da kažem da ih podržavamo, kazao je Aleksić i dodao da su nezadovoljni meštani Krivelja potom polili Milikića vodom.

Gajić je rekao da se građani susreću sa ogromnim problemima u postupcima u kojima se određuje „pravična naknada“ za vrednost imovine eksproprisane u korist rudnika.

„Sudovi ne prihvataju iznose za vrednost imovine koje je odredila Poreska uprava Ministarstva finansija, nego veštačenja koja kineska kompanija donosi na sud i po kojima je vrednost imovine i do 10 puta manja od realne tržišne cene“, rekao je Gajić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram