Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Vladimir Đukanović laže da sam prilazio Andreju Vučiću na suđenju. On vrlo dobro zna da je istina drugačija i da su oni meni prišli kako bi mi rekli da su me 'namestili' za 'Jovanjicu' i dali pogrešne informacije ovoj aferi", rekao je za Nova.rs potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Advokat i funkcioner SNS Vladimir Ðukanović objavio je danas na Tviteru da je Miroslav Aleksić iz Narodne stranke njemu i njegovom klijentu-bratu predsednika Srbije Andreju Vučiću u sudu prilazio i pravdao se, navodeći da oni sigurno znaju ko mu je dao podatke kojima „obmanjuje javnost“.

“Na suđenju u parnici (po privatnoj tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića za iznošenje neistina u vezi sa slučajem ”Jovanjica”) bio si manji od makovog zrna. Prilazio si nam da se pravdaš kako nemaš ništa lično protiv Andreja Vučića i da nam je jasno ko ti je dao ‘podatke’ sa kojima obmanjuješ javnost”, naveo je Ðukanović.

Reagujući na Đukanovićeve navode, Aleksić za Nova.rs je istakao da je očigledno prisutan veliki strah kod predstavnika režima i da njihovi komentari potvrđuju da je vrh vlasti umešan u aferu „Jovanjica“.

Pročitajte još...

“Đukanović će postati predsednik skupštinskog Odobra za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaštva, samo da bi mogao da zataškava učešće vrha vlasti u slučaju ‘Jovanjica’. Razočaran sam što osoba, koja se izdaje za velikog advokata, može da tako bezočno laže”, navodi Aleksić.

On dodaje da iz pijeteta, odnosno činjenice da se Andreju Vučiću slošilo na suđenju, nije želeo do sad da govori šta se zaista dešavalo na njihovom sučeljavanju, ali da zbog napada koje trpi ceo dan ne može da ćuti.

“Đukanović govori da sam miš i da nisam smeo da prođem pored njega, ali nije hteo da mi odgovori na moje direktno pitanje kome se slošilo u sudnici, već je nastavio sa pričama kako sam se izvinjavao. Nikome se nisam izvinjavao, već je bilo obrnuto – Đukanović i Andrej Vučić su mi prilazili kako bi mi rekli da nemaju ništa lično protiv mene i da treba da budem svestan da su me nameštali i da su mi dali pogrešne informacije. Sve je drugačije od onoga što izgovara taj ‘veliki advokat’ Đukanović. Ako nastavi i dalje u tom tonu, moraću da iznesem još neke detalje sa suđenja”, naglašava Aleksić, dodajući da je brat predsednika Srbije jedini čovek koji se plaši sudskog spora.

Pročitajte još...

“Toliko se uplašio da mu se slošilo. Bilo je u sudnici mnogo svedoka koji mogu to da potvrde, to je jedina istina. On je taj koji je bio uplašen i koji nije znao kako da odgovara na pitanja. Kad su ga upitali o njegovoj umešanosti u slučaju ‘Jovanjica’, njemu se slošilo i tražio je stolicu da sedne.  Ja se kukavica ne plašim i spreman sam uvek da razogavaram o svim temama”, podvlači potpredsednik Narodne stranke i dodaje je kampanju protiv njega pokrenuo predsednik Srbije.

Tužiću Vučića

Zbog svega navedenog, Aleksić je rekao da će tužiti predsednika Srbije.

“Prozivke na moj račun započeo je prethodne večeri Aleksandar Vučić, koji je u jednom histeričnom napadu izneo neverovatne laži o meni – rekao je da sam kriminalac, mafijaš, secikesa, umešan u aferu ‘Jovanjica’ i da imam lažnu diplomu. Zbog svega navedenog, podneću tužbu protiv Vučića i pozivam građane Srbije da ga tuže za svaku laž koju je izneo o njima”, najavljuje Aleksić, ponovo upućujući poziv predsedniku države za TV duel:

“Na sve njegove optužbe ću veoma rado da odgovorim u televizijskom duelu, ali na Radio televiziji Srbije. Spreman sam da se suočim sa svim njihovim prozivkama i da pokažem građanima ko govori istinu, samo pod uslovom da to bude na javnom servisu. Neka u ‘Upitniku’ organizuju emisiju”, poručio je on.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare