RT Aleksandar Vučić Foto:Jaap Arriens / Zuma Press / Profimedia/EPA-EFE/Andrej Cukic

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nadolazećem svetskom sukobu, kakav svet nije video od 1945. godine, u utorak uveče bila je prva i glavna vest na sajtu Raša tudej na engleskom jeziku.

Govoreći za RTS iz Njujorka, Vučić je rekao da se svet približava velikom konfliktu kakav nije viđen od 1945. godine, a u kojem male zemlje ne mogu da očekuju nikakve dobre vesti, prenosi RT.

Upitan o najavljenom govoru Vladimira Putina, koji je kasnije tokom večeri odložen za sredu, Vučić je rekao da nije teško predvideti njegov opšti okvir. On je dodao da su ruski mediji u Njujorku insistirali i navaljivali da čuju njegov stav o tome, piše N1.

Raša tudej posebno ističe Vučićevu ocenu Putinovog govora i predviđanja o novom svetskom ratu.

Foto:Screenshot/RT

„Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gde su granice i hoćemo li ići posle izvesnog vremena u veliki svetski sukob kakav nismo imali od Drugog svetskog rata“, rekao je Vučić za RTS.

Ruski državni medij navodi da je Srbija pod ogromnim pritiskom EU i NATO da uvede sankcije Rusiji, ali da je srpski predsednik uporan u održavanju neutralne pozicije.

BONUS VIDEO – Vučić: Nikome nećemo dati ni Kosovo i Metohiju, ni pedalj naše otadžbine

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar