Dragan Đilas i Boris Tadić Foto: Arhiva Nova.rs

Boris Tadić reagovao je na izjavu Dragana Đilasa da opozicija ima boljeg kandidata koji bi mogao da se suprotstavi Aleksandru Vučiću na sledećim izborima.

Bivši predsednik Srbije i nekadašnji lider Demokratske stranke u intervjuu za naš portal rekao je da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Aleksandra Vučića, ali i da upravlja državom.

„Nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti. Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku“, naveo je on.

Na to je, takođe za Nova.rs, reagovao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, vrlo kratkom i upečatljivom rečenicom:

„Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je – ima boljih“.

PROČITAJTE JOŠ:

Konačno, Boris Tadić oglasio se i na ovu Đilasovu izjavu:

„Kao što sam i rekao, podržaću svakog kandidata ukoliko procenim da može ne samo da pobedi Vučića, već i da dekriminalizuje sistem i upravlja ovom državom. Ako Đilas ima predlog takvog kandidata, to je dobra vest i vrlo rado ću ga podržati. U svakom slučaju, koliko god da bude opozicionih kandidata, trebalo bi da budu u koordinaciji i usmereni na isti cilj. Poražavajuće je da do sada svaku najavu (čak i samo potencijalne) kandidature više napadala opozicija, nego vlast. Ne takmičimo se među sobom, već sa Vučićem. Inače, nikada nisam rekao besmislicu da ću se kandidovati „ako nema boljeg“. Boljih uvek ima. Znam ih i ja mnogo, ali nažalost, ni ne razmišljaju o kandidaturi. Nikada se i nisam kandidovao misleći da nema boljih. Ni na izborima koje sam izgubio,ni na onim na kojima sam pobeđivao…“, poručio je Boris Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare