Privođenje Nebojše Petkovića zbog blokade povodom sednice Ustavnog suda Foto:Screenshot/@KPromeni/@4tacke

Svih sedmoro kativista Udruženja "Ne damo Jadar" pušteni su da se brane sa slobode i protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je advokat uhapšenih Dušan Filipović.

Kako je Filipović rekao za N1, sinoć posle ponoći je završenio saslušanje svih uhapšenih koji su saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Aktivistkinja Udruženja „Ne damo Jadar“ Marijana Petković rekla je juče za N1 da je privedeno sedmoro aktivista ovog Udruženja nakon blokade pruge Loznica-Zvornik koji se protive iskopavanju litijuma na području Jadra.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom večeri ispred lozničkog SUP-a okupili su se aktivisti i građani, a policajci su blokirali ulaz u zgradu. Protiv sedmoro ekoloških aktivista iz organizacije „Ne damo Jadar“ policija je podnela krivične prijave zbog „ometanja u radu policijskih službenika“ i „napada na policijske službenike“.

Advokat Dušan Filipović naveo je da će privedeni biti pušteni jer tužilaštvo nije predložilo zadržavanje.

Nebojša Petković nešto pre ponoći prvi je napustio zgradu policijske stanice, a okupljeni su ga dočekali aplauzom i kažu da čekaju ostale da budu pušteni.

Advokat Dušan Filipović rekao je da je od sedam privedenih petoro saslušano u svojstvu osumnjičenih za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

„Svi su demantovali navode optužbi koje im se stavljaju na teret. Tužilaštvo nije predložilo zadržavanje i svi će biti pušteni iz policijske stanice“, naveo je advokat Filipović.

Iz policijske stanice u Loznici Beti je rečeno da se petorica privedenih sumnjiče za krivično delo ‘ometanje u radu policijskih službenika’, a dvojica za ‘napad na policijske službenike“.

Dok čekaju ispred SUP-a građani se svađaju s policajcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare