1 od 5 miliona
Foto: 1 od 5 miliona/Promo

Član Pokreta "Jedan od pet miliona" Moma Kovačević saopštio je danas da je je Upravi sud zbog proceduralnih propusta poništio odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je doktorat Siniše Malog plagijat i vratio je na ponovno odlučivanje.

„Univerzitet je ‘pao’ na proceduri, kako se navodi u odluci, zato što je nedostajao potpis dekana Fakulteta organizacionih nauka (FON) na izrečenoj javnoj opomeni, već je Odbor preinačio odluku Naučno nastavnog veća FON-a da se izrekne javna opomena“, kazao je Kovačević u saopštenju.

On je naveo da se ne dovodi u pitanje to da li je on ukrao tudj rad ili ne, već se isključivo odnosi na propust u proceduri.

„Pravda jeste pobedila, ali onda kad je ministru nakon pet godina proceduralnih razvlačenja oduzet doktorat. Onda kada je nakon, sa jedne strane lažnih, kontradiktornih izveštaja komisija koje utvrde da je rad plagijat, pa zaključe da je neosporan, a sa druge strane dokaza koje je iznosio profesor (Raša) Karapandža i nakon blokade Rektorata studenata iz ‘Jedan od pet miliona’, koja je trajala 12 dana, pa je cela Srbija saznala da je Siniša Mali lopov, tom lopovu ono što je ukrao – oduzeto“, ocenio je član tog pokreta.

Upravni sud poništio je u sredu odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu zaključio da je njegova doktorska disertacija plagijat, preneo je beogradski list Danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar