Foto:N1

Pokret "1 od 5 miliona" zahteva hitnu istragu o tome ko je danas u Zvečanu ustrelio u leđa Srećka Sofronijevića, koji je pukom srećom preživeo, i procesuiranje počinoca.

To tražimo jer imamo saznanja da je Srećko upucan u leđa dok je radio u svojoj bašti, što svedoči da su današnji krvavi događaji na severu Kosova i Metohije posledica prekomerne upotrebe sile od strane pripadnika ROSU, navodi se u saopštenju.

Pristanak na hitnu istragu i procesuiranje onoga ko je Srećka ničim izazvan upucao u leđa, prilika je za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da pokaže da je zaista opredeljen za vladavinu prava kako proklamuje, a ne da su prava za neka veća dok za druge ne postoje.

„Istovremeno, poručujemo Aleksandru Vučiću, čiji partneri iz Srpske liste sede u Kurtijevoj Vladi, umesto što iz Raške ‘brani’ Srbe na Kosovu i Metohiji i u direktnom prenosu promoviše svoj rijaliti, da kaže svojima sa Srpske liste da zahtevaju hitnu istragu i imena onih koji su pucali u ledja našem narodu ili, ako su već toliko nesposobni, neka napuste Kurtijevu Vladu“, poručio je Pokret Jedan od pet miliona.

Bonus video – Srbi Vučiću:Da li stojite iza nas,ako ne samo da se branimo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)