Obradović: Revija mržnje u Narodnoj skupštini

Politika 07. dec. 202015:25 > 15:3915 komentara
Podeli:
Boško Obradović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Boško Obradović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović osudio je danas "reviju govora mržnje protiv svakoga ko drugačije misli od ove vlasti", u Narodnoj skupštini, napomenuvši da je dijalog vlasti i opozicije ;jedini način da se iz političke krize izadje mirnim putem.

„Ovaj nelegitimni skupštinski saziv u kome nema opozicije, nastao na lažnim izborima, više nema nikakvog smisla i što pre treba da bude raspušten. Za sve je odgovoran novi predsednik lažne skupštine Ivica Dačić, koji sve to dozvoljava i ne kažnjava, posebno imajući u vidu da niko od prozvanih ne može se da se odbrani od monstruoznih napada jer nije u skupštinskim klupama“, rekao je Obradović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Narodne skupštine.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je izjavio da je Dačić ; glavni krivac za činjenicu da šest meseci posle „nedemokratskih i protivustavnih izbora još uvek nije počeo dijalog izmedju vlasti i opozicije, koji predstavlja jedini način da iz ove političke krize izadjemo mirnim putem“.

„Evo i danas ovde pozivam Dačića, ako sme to samostalno da uradi, da hitno pozove na konsultacije na kojima ćemo se dogovoriti oko dinamike najavljenog dijaloga: kada će tačno početi, do kada mora da se završi, kako će se sprovesti dogovoreno i koliko vremena mora biti ostavljeno pre vanrednih izbora na svim nivoima za sprovodjenje uslova da svi ti izbori budu zaista slobodni i pošteni“, poručio je Obradović.

Prema njegovom rečima, to se, pre svega, odnosi na medije koji moraju biti slobodni za opoziciju i drugačije mišljenje uopšte najmanje šest do devet meseci pre bilo kojih sledećih izbora.

Podsetivši da u Skupštini, u utorak, počinje rasprava o budžetu, on je upitao da li će se novac gradjana, koji se sliva u državnu kasu, „iznova poklanjati stranim mulitnacionalnim kompanijama koje ;ovde dolaze „samo da bi koristile subvencije, jeftinu radnu snagu, besplatnu infrastrukturu i sav ekstraprofit iznele u inostranstvo“.

„Gde je tu naš domaći ekonomski interes? Gde su tu domaći preduzetnici i domaća privreda? Dokle ćemo pomagati strance a zanemarivati domaćeg privrednika i poljoprivrednika? To je razlog zašto su Dveri pokrenule novu akciju pod nazivom „Budimo solidarni – kupujmo domaće“, poručio je Obradović.

On je pozvao gradjane Srbije da „kupovinom domaćih proizvoda podrže komšiju domaćeg preduzetnika i naše domaće poljoprivredne proizvodjače kako bi mogli da prežive teško vreme krize“.

„Isto važi i za uslužne delatnosti u komšiluku: zanatske radnje, frizere, kozmetičarke, fitnes instruktore i ugostitelje, sve naše vredne ljude koji se bore u teškom vremenu“, rekao je Obradović.

Komentari

Vaš komentar