Zoran Marjanović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Miloš Marjanović, rođeni brat Zorana Marjanovića, kom se sudi za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović, izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu da ga je brat 2. aprila 2016. pozvao telefonom da dođe na nasip u Crvenki kod Borče i da je Jelena nestala.

Miloš je na današnjem suđenju istakao da je bio kod kuće kada ga je brat Zoran pozvao i rekao da je sa Jelenom i detetom otišao na nasip.

„Rekao je da je ona otišla da trči i nije se vratila. Rekao je da krenem ka njemu, ali je otac otišao kolima do prodavnice. Pa sam rekao da ćemo krenuti čim se vratimo. Delovao mi je Zoran uznemireno. Takve situacije se nisu ranije dešavale da Jelena nestane i da se ne javlja. Brat i ja smo bliski. On je brinuo o svojoj porodici kao svaki porodičan čovek, ali nije previše“, istakao je Miloš.

Advokati, Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako je dalje svedočio, posle poziva nije shvatio ozbiljnost situacije.

„Ponovo je pozvao, tada sam shvatio, tada je došao otac iz prodavnice i otišli smo na nasip. Trebalo nam je 10 minuta do tamo. Kada smo stigli, Zoran je bio sam detetom. Njegova ćerka je bila zabrinuta, ali ona je imala tada pet godina i nije mogla da razume ozbiljnost situacije. Krenuli smo kolima preko nasipa, ali smo bili usmereni starni ka Dunavu jer je ona bila onako zapuštena, a ne ka strani gde je kasnije njeno telo pronađeno. Tada se pojavio i Boris Pucić, nastavili smo potragu. Zoran nije dobio odziv od policije kada je zvao, pa mu je pomogao Boris oko toga. Zoran i otac su odvezli dete kući, a ja sam ostao sa Borisom da tražim“, naveo je brat Zorana Marjanovića.

Zoran Marjanović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Na pitanje tužilaštva kada je poslednji put video svo troje kući, on je rekao da tog dana kada se vratio kući nakon što je svoju suprugu odvezao na posao.

„Zoran i Jelena su pominjali trčanje, ali ja zaista nisam vodio evidenciju kada je išla i koliko se zadržavala. Zoran nije bio mokar, krvav i blatnjav. Sedeo je u automobilu, ostali bi tragovi po kolima da jeste“, naveo je Miloš Marjanović.

Danas je trebalo da svedoči i Zoranov sin iz prvog braka, Uroš Marjanović, ali je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

Zoranova snaja, supruga Miloša Marjanovića nije se pojavila, a advokat Zarić je dostavio dokumemtaciju da su dobili bebu koja ima 10 meseci i da nije imao ko da je čuva, kao i da je dete nedavno zadobilo povrede glave.

Nastavak suđenja je zakazam za 4.jul kada će ponovo biti pozvama Milica Marjanović, kao i Lenka Đorđević, vaspitačica tada petogodišnje ćerke Jelene i Zorana, ali i Vera Vukomanić kuma porodice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar