Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

Zora Dobričanin Nikodinović, advokat prvooptuženog Predraga Koluvije u slučaju "Jovanjica", oglasila se za Nova.rs nakon što je naš portal ekskluzivno objavio delove optužnice u vezi sa postupkom koji se vodi zbog rekordne zaplene narkotika na poljoprivrednom gazdinstvu u blizini Stare Pazove, a koja je nađena novembra prošle godine.

Portal Nova.rs nedavno je objavio delove optužnice iz slučaja „Jovanjica“,  u kojoj je optuženo 10 osoba, među kojima je i Predrag Koluvija, većinski vlasnik ovog poljoprivrednog gazdinstva.

Prema navodima optužnice, Koluvija je negirao krivično delo za neovlašenu proizvodnju opojnih droga, rekavši da su sav sadni materijal dobijali od firme „Superior“, a koji se potom umnožavao na imanju „Jovanjica“. Koluvijin advokat Zora Dobričanin Nikodinović kaže za portal Nova.rs da je skandalozno što je optužnica dostavljena medijima i to dok se paraleleno vodi druga istraga sa istim dokaznim korpusom.

Pročitajte još:

„Dok se paralelno vodi druga istraga sa istim dokaznim korpusom i dok ljudi sede u pritvoru da ne utiču na svedoke, tužilaštvo dostavlja optužnicu medijima na javno suđenje, iznosi dokaze i na taj način utiče na sve svedoke i na sve potencijalne svedoke, na sud i na sve redom. Mislim da je sve to, pre svega, ozbiljan skandal i kršenje prezumpcije nevinosti!“, kaže advokatica za naš portal.

Nikodinović Dobričanin ističe da ovako nešto nije smelo da se dogodi.

„Na ovaj način se javno sudi po optužnici koja još nije prošla ni pripremno ročište i gde odbrana tek treba da iznese svoje predloge dokaza, jer u ovoj optužnici ne postoji ni jedan jedini dokaz pribavljen po predlogu odbrane. Šta ako odlučimo da predložimo da se isključi javnost? Šta ako to sud prihvati? Neviđeno je ovo što se desilo“, navodi ona i dodaje:

Pročitajte još:

„Razmislite, pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a optužnica pre istog „šeta“ po javnosti kao „informacija od javnog značaja“. Biće da to, ipak, ometa sudski postupak“, istakla je Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, nedavno je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u nastavku istrage privrednog društva „Jovanjica“, nakon višemesečnog predistražnog postupka, uhapšeno još sedam osoba. Od sedam privedenih lica, petoro je pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i MUP Srbije.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare