Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica" nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su u zajedničkoj saradnji Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, SUK i SBPOK-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli sedam osoba. Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, još jedna osoba je u pritvoru, a jedna u bekstvu.

„Privedeno je pet pripadnika državnih organa A. T, B. R, R. B, M. K. i Z. B, kao i M. T. i S. M. Navedene osobe privedene su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava“, navodi se u saopštenju.

Kako nezvanično saznajemo, petoro privedenih pripadnika državnih organa zaposleni su u MUP Srbije i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Dodaje se da su „članovi ove organizovane kriminalne grupe u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivična dela po nalogu organizatora P. K. koji se već nalazi u pritvoru.

Svim privedenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare