Istraživačka stanica Petnica
Foto: N1

Branislav Savić, bivši radnik Istraživačke stanice Petnica koga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje, prilikom davanja izjave tvrdio je da su slike obnaženih ženskih osoba koje je policija pronašla u njegovom stanu "umetničke fotografije", nezvanično saznaje N1.

U stanu Savića policija je prilikom pretresa pronašla fotografije i filmove na kojima su obnažene mlade ženske osobe. Reč je o fotografijama koje su nastajale u dužem vremenskom periodu, ali na kojima nema pornografskog sadržaja.

Tužilaštvo je identifikovalo i fotografsku radnju u Valjevu u kojoj su sporne fotografije rađene.

U Tužilaštvu još ništa konkretno ne govore o tome da li će i kada biti podignuta optužnica jer je, kako kažu, još uvek u toku prikupljanje neophodnih materijalnih dokaza.

U okviru predistražnih radnji u predmetu „Petnica“ u Javnom tužilaštvu u Valjevu obavljen je razgovor sa još jednom žrtvom seksualnog zlostavljanja u IS Petnica.

Pročitajte još:

Ona je govorila o svojim iskustvima u Petnici u periodu od 2013. do 2016. godine, potvrđeno je za N1 u Javnom tužilaštvu u Valjevu. Ovaj razgovor bio je najavljen za danas, ali zbog obaveza oštećene obavljen je u utorak.

Do sada je u policiji ili tužilaštvu izjavu o uznemirujućim iskustvima u ovoj naučnoj ustanovi, prilikom pohađanja seminara, dalo pet žena.

One su ta iskustva u Petnici imale pre 2013. godine, tako da ne podležu Marijinom zakonu, po kom nedozvoljene polne radnje izvršene nad maloletnim osobama ili decom ne zastarevaju.

Predhodno je Javnom tužilaštvu u Valjevu izjavu dao u svojstvu građanina Branislav Savić, kao i najuže rukovodstvo Istraživačke stanice „Petnica“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar