Milan Jovanović, Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Suđenje nekadašnjem prvom čoveku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima za paljenje kuće novinara “ŽigInfo” Milana Jovanovića nastavljeno je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem oštećene u ovom postupku.

Na današnjem pretresu saslušana je Jovanovićeva supruga Jela Deljanin koja je iznela potresno svedočenje o kobnoj noći, između 11. i 12. Decembra 2018. Godine, kada im je zapaljena kuća. Ona je potvrdila i reči svog supruga, rekavši da je tačno da im je nepoznati čovek dolazio u kuću nakon zločina i nudio im novac da ceo slučaj „ode pod tepih“.

„Delovalo je kao jedan običan dan, Milan i ja smo bili u gradu, a potom smo se vratili u kuću. Uveče smo legli da spavamo, Milan je na spratu ispod, dok sam ja bila u sobi iznad. Nisam mogla da spavam, kao da sam predosetila da će nešto da se desi. Oko 20 do 3 sam čula 2-3 pucnja, nalik na petarde. Odjedanput čujem i neku lomljavinu stakla. Odmah sam izašla na teresu i tada sam videla neki automobil u daljini, a potom pogledala ka našoj garaži koja je gorela“, ispričala je vidno potresena žena.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/ Dragoljub Simonović, optuženi

Kako je navela, odmah je krenula dole po supruga.

„Od dima sam jedva videla ispred sebe i kuda idem. Ušla sam u sobu u kojoj je bio Milan, vukla sam ga, međutim on se nije odazivao, nikako nisam mogla da ga probudim, opio ga je dim. Nekako sam dobila snagu i izvukla ga iz kreveta. Izašli smo ispred, a on je povraćao od dima“, ispričala je žrtva.

Kako je dodala, odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je njenog supruga, Jovanovića, prevezla u Hitnu pomoć.

„Htela sam da se vratim unutra po dokumenta, ali nisam mogla od plamena. Samo mi je bilo u glavi: „Jao bože, ostali smo beskućnici, sve nam je izgorelo! Novac za stare dane, kako se kaže sahranu, sve“. Imala sam želju i ja da izgorim sa kućom“, rekla je Deljaninova.

Ona je dodala i da je od pomenutog događaja psihički u jako lošem stanju.

„Izgorelo mi je sve što smo ceo život stvarali. Psihički sam loše, imam traume od tog dana, ne mogu da spavam, lečim se na psihijatriji. Na svaki šum, korak, zvuk automobila – okrećem se. Na lekovima sam,“, rekla je ona.

Ona je potvrdila i reči njenog supruga da su im nudili novac da „sve ode po tepih“.

„Kada smo se ponovo doselili u kuću, dolazio je neki čovek, ne znam ko je, da nam nudi novac da sve ode pod tepih. Milan ga je oterao”, dodala je ona.

Ona je dodala i da su se u stan vratili početkom juna, nakon što su im dobri ljudi i Fondacija „Slavko Ćuruvija“ dali pomoć za renoviranje.

Inače, odbrana je u više navrata, prilikom ispitivanja Deljaninove o uništenom pokućstvu, pokušala da diskredituje iskaz svedoka, navodeći da se on ne poklapa sa spiskom dokaza stvari koje su izgorela u požaru, a koje su utvrđene prilikom veštačenja.

Inače, današnje suđenje obeležio je i jedan incident između optuženog Igora Novakovića i muškarca koji je sedeo u publici. Naime, optuženi se u jednom trenutku obratu muškarcu sa rečima: „Šta me gledaš, nemoj tako da me gledaš?! Šta hoćeš?“, nakon čega ga je smirila sudska straža.

Podsetimo, u ovom postupku sudi se bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, policajcima iz Grocke Vladimiru Mihailoviću, Igoru Novakoviću i Aleksandru Marinkoviću i počelo je 9. aprila prošle godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar