Ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog pokušaja ubistva na mah muškarca u Borči 12. avgusta 2019. godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 22 meseca zatvora Miloša Marjanovića.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Marjanović osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo na mah u pokušaju, a oštećeni S.I, koji ga je prvi napao, radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen je na parnicu.

Marjanović je, prema presudi, u stanju bitno smanjene uračnunljivosti, pokušao da liši života na mah S.I, pošto je bio doveden, bez svoje krivice, u jaku razdražnost napadom oštećenog.

Nakon što su pokušali da rasčiste prethodni nesporazum, S.I. je napao Marjanovića pesnicom, udarivši ga u predelu levog oka i u potiljačni deo.

Marjanović je na to „u stanju reaktivne afektivne napetosti sa pojavom afekta gneva visokog intenziteta“, zamahom desne ruke u kojoj je držao nož, najmanje četiri puta ubo S.I. u prednju stranu tela i naneo mu tešku telesnu povredu opasnu po život.

U ovu raspravu su se umeštali i Marjanovićevi prijatelji koji su ih razdvajali, a S.I. je, pošto se pridigao, od maloletne S.V. dobio udarac nogom u stomak i pesnicu u glavu.

„U ovom sukobu okrivljeni je zadobio, u ukupnom dejstvu procenjeno, laku telesnu povredu“, navodi se u presudi.

BONUS VIDEO: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar