Vladimir Cvijan Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Dok javnost u Srbiji sa nestrpljenjem isčekuje da neka od nadležnih institucija povuče potez i oglasi se o misterioznoj smrti Vladimira Cvijana, ovaj slučaj izazvao je toliko kontroverzi i pokrenuo niz pitanja da su internetom počele da kruže lančane poruke u kojima se navode sve nelogičnosti njegovog nestanka.

Informacija o smrti Vladimira Cvijana potresla je Srbiju sredinom marta, a dodatni šok usledio je kada smo saznali da je Cvijan mrtav već tri godine. Čitave tri godine Srbija je živela u neznanju da je nekadašnji bliski saradnik Borisa Tadića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića pronađen mrtav na 1.164 kilometru Dunava, u Beogradu, a da je telo zatečeno na desnoj obali, pet metra od kopna.Tu strašnu vest nije znala čak ni Cvijanova bivša supruga, niti njegov sin.

Zapravo, to je znao samo njegov otac koji je i potpisao nalog za kremaciju, nakon čega je una sa pepelom položena na Lešću, a mesto gde danas počiva, obeleženo je samo imenom i godinama rođenja i smrti.

Kako je Cvijan tu dospeo u Dunav, kako je moguće da njegovi najbliži nisu znali da je mrtav i zašto bi se, na kraju, sahranio bez prezimena na svom spomeniku, samo su neka pitanja koja zaintrigirala građane do te mere da su međusobno počeli da dele lančanu poruku u kojoj je pobrojano na detetine stavki zbog kojih je, kako navodi neimenovani autor poruke, važno da se rasvetli Cvijanova smrt.

Tako se u poruci navodi da se sumnja da je Cvijan izvršio samoubistvo skokom u Dunav i to sa jednog od beogradskih splavova. Autor poruke postavlja logično pitanje: „da li je neko čuo da se neko ubije skokom sa splava?“. Međutim, dalje se navodi da je splav sa kog je Cvijan navodno skočio – potonu. I ne samo to, već da su i snimci sa sigurnosnih kamera tog splava takođe nestali.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ono što dodatno potpiruje sumnje oko teze da se Cvijan ubio skokom u Dunav jeste da su navodno kao obezbeđenje na tom splavu radili pripadnici grupe uhapšenog Veljka Belivuka – Velje Nevolje. Pored toga, autoru je sumnjivo i zbog čega je Cvijan, ukoliko je zaista želeo da izvrši samoubistvo, sa sobom poneo sve lične stvari, budući da je nepisano pravilo da samoubice kada se odluče na tragičan korak telefon, kaput, dokumenta i slično ostavljaju kod kuće ili na nekom trećem mestu.

Na licu mesta, kada je tog januara 2018. godine pronađeno telo, našao se navodno i agent BIA koji je posmatrao uviđaj, a sam uviđaj odrađen je „traljavo“.

U redovima se spominu zvučna imena iz sveta srpskog podzemlja poput Darka Šarića i Joce Amsterdama (kog je Cvijan zastupao), imena Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalovića, Stanko Subotić Cane i Cvijanovi poslovi oko finansiranja stranke. Spominju se milijarde, ali i svima očigledna teza: „Kada se ubije Ludi Đokica iz Trgovičta, to je vest za novine, ali ne i smrt Cvijana“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare