Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor izjavio je danas da ta organizacija nije prikrivala smrt svog kolege Vladimira Cvijana, već da on nije bio aktivan advokat više od pet godina u tom momentu.

„Imajući u vidu da Vladimir Cvijan nije bio aktivan advokat više od pet godina pre toga, okolnost da se za informaciju o smrti saznalo po proteku šest meseci nije bila neuobičajena. Dakle, nije bilo nikavog razloga za bilo kakvu dodatnu aktivnost advokatske komore jer ni jedna okolnost ili informacija u to vreme nije ukazivala da je smrt bila nasilne prirode“, naveo je Tintor u saopštenju nakon interesovanja javnosti zbog čega komora nije reagovala na nestanak i smrt Cvijana.

Tintor je rekao da se perspektiva tog slučaja menja kada se zna da niko nije obavestio javnost da je Cvijanov leš pronadjen u reci, što budi sumnju i podrazumeva istragu.

„Da je ova informacija bila poznata 2018. godine, svakako bi zatražili od nadležnih organa da budemo upoznati sa rezultatima obdukcije kako bi otklonili sumnju u vezi uzroka smrti“, naveo je Tintor.

On je rekao da se Cvijan aktivno bavio advokaturom tokom 2011. i 2012. godine a da mu je od februara 2013. godine utvrdjeno pravo na privremeni prestanak bavljenja advokaturom i nakon tog datuma on više nikada nije bio aktivan advokat.

„U njegovom personalnom dosijeu nalazi se advokatska legitimacija koju je advokat koji se ne bavi advokaturom dužan da deponuje u Advokatsku komoru Beograda, što je garancija da istu neće koristiti“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Advokatska komora u trenutku brisanja sa spiska Cvijana nije raspolagala podatkom da je njegovo telo pronadjeno u reci i da je radjena obdukcija.

„Sve raspoložive informacije ukazivale su da je reč o prirodnoj smrti, a protok vremena od datuma smrti relativizovao je pitanje da li je to neko prethodno bio objavio i obesmislio objavlјivanje čitulјe po proteku sedam meseci“, dodao je Tintor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar