Vladimir Cvijan Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke (SNS), koji je preminuo pre tri godine, a za šta se saznalo tek sada, i pre smrti je nestajao. Kako portal Nova.rs saznaje, Cvijanu se trag izgubio 2015. godine, nakon čega njegova bliža porodica dve godine nije znala gde se on nalazi.

Cvijanova smrt već danima unazad intrigira srpsku javnost. Naime, javnost je tek prošle nedelje saznala da se Cvijan utopio januara 2018. godine, nakon čega je naš portal otkrio da je on 14 dana kasnije kremiran, na zahtev oca Mirka Cvijana.

Pročitajte još:

Ipak, prema saznanjima našeg portala, Cvijan je ranije, odnosno pre 2018. godine, nestajao na izvesne periode.

„Dešavalo se da Vladimir i ranije nestane na neko vreme. Tako je on 2015. godine nestao na period od dve godine. Njegova porodica, bivša supruga i sin, nisu imali nikakva saznanja o tome gde se on nalazi, sve do 2017. godine. Cvijan se te 2017. godine pojavio, kada je primetno smršao zbog zdravstvenih problema koje je imao. Ipak, nakon 2017. godine ponovo mu se izgubio trag“, kaže izvor portala Nova.rs.

Podsetimo, Cvijan je pronađen mrtav 5. januara pre tri godine, nakon čega je izvršena odbukcija njegovog tela. Tada je ustanovljeno, a što je tužilaštvo prošle nedelje saopštilo, da je smrt nastupila utapanjem.

Vladimir Cvijan Foto:Screenshot/Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Ipak, ono što od početka intrigira srpsku javnost jeste činjenica da se za njegovu smrt nije znalo do ove godine, odnosno prošle nedelje. Tako je ostalo nejasno kako niko od bližih saradnika nije saopštio tragičnu vest, jer je reč o istaknutom političaru i advokatu.

Pročitajte još:

Cvijan je iza sebe imao dugu karijeru, a bio je zastupljen u političkom i javnom životu Srbije.

On je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar