Foto: Arhiva

Nekadašnji vođa navijača FK Rad Vladimir Kovačević zvani Kovač, nedavno fotografisan sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, ali i snimljen u jednom lokalu sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, volšebno je “nestao” iz istrage za ubistvo bosanskog kriminalca Siniše Miličevića Tigra.

Miličević, vlasnik kafića i svadbenog salona „Rodeo“ u Istočnom Sarajevu, ubijen je 31. maja 2018 u sačekuši ispred zgrade u naselju Dobrinja. Prema dokumentaciji u koju Nova.rs ima uvid, krivično prijavom za ovaj zločin tada je obuhvaćeno osmorica osumnjičenih, među kojima je bio i Kovačević, ali je ona spala samo na Darka Eleza, kriminalca kog je Srbija nedavno izručila BiH.

stefanović rukovanje
Kovačević i Stefanović snimljeni u kafiću, Foto: printscreen/Nova

Prema iskazima Vladimira Stevanovića “Manča”, koji je trebao biti angažovan da ukrade vozilo “za ubistva po Sarajevu”, Kovača je upoznao u Beogradu, gde se u privatnom stanu dogovarala još jedna likvidacija. Prema navodima iz istrage, susret se dogodio u februaru 2018. godine u stanu Vladana Pejušića, u Grahovskoj ulici 26, u Beogradu. Iste osobe srele su se i dva meseca posle. Mančo će o tom susretu govoriti u svoja tri iskaza, data službenicima MUP-a Republike Srpske koji su istraživali ubistvo Siniše Miličevića Tigra.

“Kada smo došli u stan, Pejušić me je pitao “bi li ti pratio jednog momka u Lukavici, da ja pošaljem momke da ga završe””, rekao je u policiji Stevanović, kom je Pejušić tad rekao da će “sad zvati jednog momka da ga upozna i da sa njim to završi”. Stevanoviću je ponuđemno da i sam učestvuje u ubistvu, ili da, ukoliko neće, bicama iz Beograda “nađe neko vozilo i štek”. U daljnjem iskazu Mančo navodi da je tada u Pejušićev stan sa još jednom osobom stigao i mladić koji mu se predstavio skao “Kovač”.

Pročitajte još:

“Kada smo nas trojica ušli u (drugu) sobu, Pejušić mi je rekao “ovo je Vladimir Kovačević, moj pucač. Ako se odlučiš za ono, vas dvojica ćete odraditi Božovića” “, ispričao je u istrazi Stevanović, napominjući da mu se Kovač tada i obratio, rekavši mu da se “ne brine, da nije to ništa”. Ubrzo nakon što je Stevanović u tri navrata ponovio svoj iskaz, MUP RS će 21. decembra 2020. godine dostaviti Tužilaštvu BiH izveštaj o otkrivanju izvršilaca krivičnog djela – ubistvo Siniše Miličevića zvanog Tigar. Na krivičnoj prijavi MUP-a RS-a su se našli Darko Elez, Mirko Vukmirović zvani Sarajlija, Vladimir Kovačević zvani Kovač i Vlada, Ninoslav Milošević, Davor Mandić zvani Englez, Savo Divčić, Nedeljko Lizdek i Branimir Sikma. Istog dana kada je MUP Republike Srpske podneo izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv Eleza i drugih,u Beogradu je, na zamolbu Tužilaštva BiH, uhapšen Darko Eleza.

Deo iskaza koji optužuje Kovača, Foto: Privatna arhiva

Početkom marta ove godine, Elezu je oduzeto srpsko državljanstvo i izručen je BiH, kao organizatoru kriminalne grupe u kojoj se nalazi i Vladimir Kovačević Kovač. Elez se trenutno nalazi u pritvoru u BiH, a Vladimir Kovačević Kovač obilazi muzičke festivale, gde se fotografiše sa Aleksandrom Vulinom, minustrom policije Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar