vulin kovac prelevic
Foto:privatna arhiva/predragpopovic.wordpress.com/FoNet/Aleksandar Barda

Nakon što je javnost u Srbiji videla fotografiju ministra policije Aleksandra Vulina kako nasmejan pozira u zagrljaju sa Vladimirom Kovačevićem zvanim Kovač, član Skupštine slobodne Srbije advokat Božo Prelević, koji je inače jedno vreme obavljaju funkciju ministra policije, kaže za Nova.rs cinično da je jasno da to na fotografiji nije Vulin, već Nebojša Stefanović sa Vulinovom maskom.

„Mislim da to nije Vulin. Zapravo, siguran sam da to nije Vulin i da mi loše vidimo i da smo zlonamerni. To je nuklearni fizičar, to svakako nije kriminalac i on nema nikakve veze sa kriminalom. To je, sasvim sigurno, Nebojša Stefanović koji je stavio masku Vulina“, kaže Prelević.

Prelević se osvrnuo i na pređašnje fotografije nastale u zagrljaju sa sumnjivim likovima poznatim policiji i na ranija obrazloženja da su takve fotografije nastajale slučajno.

„Njima je to uvek slučajno, a ja, pravo da vam kažem, ne verujem u tu vrstu slučajnosti jer se onda ispostavi da oni tako slučajno rade poslove, slučajno zarađuju pare i obezbeđuju privilegije jedni drugima. Smatram da je to nemoguće. Takođe, smatram da nije slučajno ni da je ova fotografija izašla u ovom trenutku, a ne mislim ni da je to poslednja takva fotografija“, priča Prelević.

Podseća da je vladajuća struktura svoje glasove ostvarila na osnovu borbe protiv kriminala.

„Više ne znam sa kojom grupom, preko ovog ili onog čoveka, nisu bili u kontaktu. Da li u Parizu, Beogradu, Dubajiju, Crnoj Gori i bilo da se bave drogom, oružjem gorivom… Ne znam sa kim nisu bili u kontaktu. Svesni su da više ne mogu da objasne to kako oni nemaju veze sa njima, pa sada pokušavaju da sve svale na jednog“, priča Prelević i dodaje da je pitanje koliko su građani spremni da konzumiraju takvu vrstu istine u kojoj baš ti koji su zagrljeni sa mafijom, obećavaju da će se sa njom obračunati.

Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

I tako je, kaže, godinama.

Ipak, Prelević kaže i da će, ukoliko se ispostavi da je ipak na fotografiji Vulin, barem neko od toga imati koristi.

„Ako se ispostavi da je to Vulin, penzioneri će sigurno dobiti još po tri hiljade dinara“, zaključuje Prelević i pita se, budući da je i on obaljvao funkciju ministra unutrašnjih poslova, gde su njegove fotografije sa ovakvim licima.

MUP ćuti o fotografiji

Redakcija lista „Nova“ uputila je juče ujutru pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova o spornoj fotografiji. Pitali smo ih da nam objasne zbog čega se ministar policije, u jeku istrage protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kada najavljuje konačnu borbu protiv kriminala, uopšte fotografiše sa osuđivanim kriminalcem i da nam objasne sve okolnosti pod kojima je fotografija nastala. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovori na ova pitanja nam nisu dostavljeni.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare