stefanović rukovanje
Foto: printscreen/Nova

"Teško je verovati da je Vladimir Kovačević Kovač samoinicijativno došao u policiju da kaže da ne poznaje ministra i da je fotografija nastala slučajno. Sada vidimo i snimak na kom se sa Kovačevićem rukuje i bivši ministar policije Nebojša Stefanović i sa njim razgovara u kafiću. Kada je moj Aleksandar nestao, policajci su mu rekli da Kovačević jednostavno ne želi da sarađuje sa policijom i da kaže šta zna o nestanku mog sina. Kako sada da poverujem da je osoba koja ne želi da sarađuje sa policijom, samoinicijativno otišla u MUP da opravda Vulina", pita se u razgovoru za portal Nova.rs Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina čije je telo pronađeno prošle godine u plitkom grobu u Sopotu.

Nakon što je objavljena fotografija na kojoj ministar unutrašnjih poslova nasmejan pozira zagrljen sa Vladimirom Kovačevićem Kovačom, bezbednosno interesantnim licem koje je odranije dobro poznat policiji i kao bivši vođa navijača FK Rad, objavljen je i video-snimak u čiji je posed došao i portal Nova.rs na kom se vidi kako Kovačević, zajedno sa osuđivanim Nenadom Alajbegovićem zvanim Alibeg, dolazi u kafić u kom Nebojša Stefanović sedi sa bivšim direktorom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom i svojim kolegom iz Srpske napredne stranke i pozdravlja se sa njima, a zatim razmenjuju nekoliko rečenica.

Nema sumnje da susret koji možemo videti na objavljenom snimku nije susret osoba koje se prvi put vide, a činjenica da je nastao pre dve godine, potvrđuje da je reč o dugogodišnjem poznanstvu Kovačevića sa ministrima. Majka Aleksandra Halabrina koji je prošle godine nestao, a zatim je njegovo telo sasvim slučajno pronašao pas jednog pastira u vikend-naselju u Sopotu, u razgovoru za Nova.rs ispričala je da je posle Vulinove fotografije ovaj snimak dokusurio.

„Došli smo u situaciju da se isti taj Kovačević, koji sa policijom nije hteo da priča o mom Aleksandru, iako je osoba koja ga je poslednji put videla živog, nakon čega su ga policajci pustili, sada se rukuje sa Stefanovićem i Vulinom. Meni su još Aleksandrovi prijatelji i policajci rekli da se moj Aleksandar družio sa Kovačem i sa Alibegom. Po nestanku mog Aleksandra, pozvao me je Alibeg koji mi je rekao da brzo policiji prijavim njegov nestanak, jer ga možda negde drže vezanog, a spominjao je Avalu. Rekla sam mu da prenese Kovaču da mi se javi, a on mi je rekao da Kovač ne koristi normalan mobilni telefon. Sledeći put kad smo se čuli pustio mi je snimak predstavljajući celu situaciju kao da razgovaram sa Kovačem, na kom se čuje kako Kovač govori da će kupiti karticu i da će mi se javiti. Od tada me više niko nije zvao, a onda su isplivale ove fotografije i snimci“, priča Mara Halabrin.

Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Ona je pre nekoliko dana posetila Treće odeljenje u policijskoj stanici u „29. novembru“ jer je neko u međuvremenu, nakon što je nestao njen sin, koristio Aleksandrov Instagram nalog. Želela je da sazna da li oni imaju nekih informacija o tome, ali kao i uvek, naišla je na zatvorena vrata.

„Ponovili su mi ono što mi uvek kažu, da se i dalje radi na slučaju i da se nadaju da će nekome ‘proraditi savest’. Pitala sam ih da li je Kovačeviću možda proradila savest pošto je bio u policijskoj stanici, oni su me pitali kako to mislim. Rekla sam možda je došao da kaže nešto za mog sina. Ipak, ispostavilo se da o tome uopšte nisu pričali. Kovačevića su zapravo samo jednom posetili dok je bio u pritvoru jer su mu pronašli škorpiona i od tada ništa. Tada je rekao da nema šta da kaže o mom Aleksandru“, podseća Mara Halabrin.

Osim toga, Halabrin nas podseća i da je upravo njen sin bio prisutan kada je 21. januara Alibeg ranjen u Beogradu. Halabrin je Alibega ranjenog odvezao do bolnice i otišao.

„Eto, ovaj snimak nam dokazuje još i to da vlast države očigledno jako dobro poznaje i radovce i grobare, da tu zapravo nema razlike“, zaključuje Mara.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram