Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Privatna arhiva

Đorđe Prelić, navijač koji je osuđen za ubistvo Francuza Brisa Tatona, ponovo se našao u žiži javnosti našao nakon informacije da je on jedan od momaka koji danima čuvaju mural posvećen Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

Informacija o tome da je Prelić jedan od čuvara murala pojavila se na društvenoj mreži Tviter, a potvrdio je niko drugi do predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Uvek je lako pronaći krivca, razumem da sam kriv svima za sve. Sve mi je teže da to slušam, poput kukumavčenja fudbalskih klubova, da im država ne daje pomoć, a država im pruža sredstva. Tako mi je i s ovim… Da policija nije bila tamo da ih zaštiti od Prelića (Đorđa), Kneževića (Damnjana, vođe Narodnih patrola), i ostalih, rekli biste da smo pustili da ih biju. A, kad to nismo dozvolili, onda ste rekli da smo čuvali mural, a kad je mural uništen, valjda nije dobro što je uništen farbom, nego ste hteli nečim drugim“, konstatovao je Vučić.

Prelić je pre nekoliko meseci prevremeno pušten na slobodu, a iza rešetaka se nalazio nakon što je osuđen za ubistvo Francuza Brisa Tatona, koji je ubijen 2009. godine u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza. Prelić je nakon puštanja na slobodu viđen na južnoj tribini.

Pročitajte još:

Podsetimo, dosad je bilo nekoliko protesta zbog murala u Njegoševoj ulici. Mural je najpre trebalo da bude prekrečen, a tog dana su aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović gađale isti jajima, nakon čega su privedene. Narednog dana, mural je prekrečen u belo, a istog i očišćen.

Njega danima čuvaju nepoznati mladići, za koje se spekuliše da pripadaju navijačkom korpusu (u najvećoj meri navijači Partizana), a tu su i pripadnici ekstremnih desničarskih organizacija poput sledbenika Miše Vacića, Narodnih patrola ili Levijatana.

BONUS video: Hapšenje Aide Ćorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare