Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon pisanja Nova.rs, Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešena Hrama Svetog Save, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, povodom navoda studenta Akademije SPC Marka Žarkova da je crkveni velikodostojnik umešan u njegovu otmicu.

Tokom saslušanja vladika Stefan je odbijao da odgovori na pitanja koja se odnose na otmicu Žarkova, pozivajući se, (ni manje, ni više) – Svetu tajnu pričešća.

Izvori Nova.rs navode da je vladika ipak priznao da poznaje bivšu devojku Marka Žarkova, te da je zaista postojala SMS prepiska između njih. O sadržaju prepiske nije govorio, osim što je negirao da je ona eksplicitnog sadržaja.

Marko Žarkov, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako saznajemo, vladika Stefan priznao je da poznaje Marka Žarkova, kao i porodicu devojke sa kojom je, kako tvrdi Žarkov, bio u ljubavnoj aferi.

Podsetimo, portal Nova.rs je u prethodnom periodu objavio serijal tekstova o umešanosti vladike Stefan Šarić u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram