Spanija Granada droga zaplena
ilustracija Foto:EPA-EFE/JJGuillen

Predrag Peđa Vujošević, bivši vođa "Pink Pantera", koji je učestvovao u brojnim pljačkama najluksuznijih zlatara na svetu, jedan je od uhapšenih pripadnika škaljarskog klana u Španiji. Kako navode španski mediji, u velikoj akciji kodnog imena "Fantom", pala su četiri Crnogorca sa tovarom od 400 kilograma kokaina!

Španska policija kod njih je zaplenila i pola miliona evra u kešu.

Kako piše španski El Pais, Vujoševiću, koga tamošnji mediji nazivaju bivšim vođom „pink pantera“, lisice na ruke stavljene su dok je čuvao kokain.

Kako je saopštila španska policija, ali i crnogorska, uhapšena četvorka je deo škaljarskog klana, koji poslednjih meseci koristi priliku i veliki pad suparničkog kavačkog klana, te preuzima veći deo poslova sa distribucijom ogromnih količina kokaina po svetu, prenosi Blic.

Objavljeno je da je među uhapšenima i vođa bande kradljivaca dragulja „Pink Panter“ iz Crne Gore, kako navode pao je dok je čuvao drogu.

„Među četvoricom uhapšenih „škaljaraca“ nalazi se Predrag Vujošević zvani Marko, bivši vođa „pantera“, specijalizovan za krađe nakita. Vujošević se „škaljarcima“ pridružio nakon što je izašao sa robije u Francuskoj, gde je služio kaznu za razbojništvo. Vujošević je uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu u kome je čuvao drogu, a pokušao je da pobegne policajcima“, navodi portal.

Vujoševićevo ime vezivalo se za neke od najvećih pljački u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj.

„On je nazivan „mozgom“ i „kreatorom“ pljački“, pisali su mediji.

Španska policija saopštila je da je „demontirana kriminalna mreža crnogorskog klana škaljari“. Tamošnji mediji prenose da policija sumnja da je pola miliona evra, koji su pronađeni kod četvorice uhapšenih, stečeno trgovinom droge.

Španska policija otkrila je i da je ova ekipa „škaljaraca“ drogu distribuirala iz Južne Amerike do Španije, a da im je baza bila na Kanarskim ostrvima.

Navodno, uhapšeni „škaljarci“ živeli su na „visokoj nozi“ i nisu ni pokušavali da prikriju koliko novca zarađuju. Tako su i „zapali za oko“ lokalnoj policiji koja je počela da ih prati i ubrzo je otkriveno čime se bave.

Saopšteno je da su uhapšeni članovi škaljarskog klana na Kanarskim ostrvima iznajmljivali vile u najluksuznijim četvrtima, a odatle su drogu distribuirali lokalnim bandama.

Policija je u akciji hapšenja od njih zaplenila jedno vozilo, jahtu, 12 kriptovanih telefona i više elektronskih uređaja.

Policije Crne Gore, Albanije i Španije sarađivale su kako bi uhapsile ovaj ogranak škaljarskog klana.

Potpredsednik Vlade i koordinator službi bezbednosti Crne Gore Dritan Abazović čestitao je svim pripadnicima bezbednosnog sektora koji su pomogli realizaciju akcije na Kanarskim ostrvima.

Dritan Abazović intervju
Foto: Printscreen Nova.rs/video

„Objavili smo rat narko-kartelima čiji pipci sežu u Crnu Goru. Ovo je još jedna velika akcija u kojoj je doprinos dao i naš bezbednosni sektor. Akcija na Kanarskim ostrvima pokazuje da nema i neće biti selektivnosti u postupanju prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i suzbijanju njihovog nezakonitog delovanja i u Crnoj Gori i daleko van naših granica“, rekao je Abazović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar