Foto: Mup Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su državljanina Alžira i Maroka koji su osumnjičeni da su organizvali ilegalni prelazak granice sedmorice migranata čiji ostaci su otkriveni u kontejneru smrti u Paragvaju među džakovima sa veštačkim đubrivom.

U policijskoj akciji uhapšeni su  državljanin Maroka H. M. (30) i državljanin Alžira S. K. (29).

Oni se sumnjiče kako je saopštila policija  za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

„Oni se terete da su u dogovoru sa drugim NN licima migrante smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Republike Srbije sa Republikom Hrvatskom“, saopštio je MUP Srbije.

Foto: TANJUG/AP Photo/Jorge Saenz

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

kanibalisti

Podsetimo, paragvajska policija saopštila je da je 23. oktobra ove godine  u kontejneru koji je dopremljen iz Srbije pronađeno sedam tela u fazi raspadanja.Kontejner, koji je pre tri meseca odvezen iz Srbije, stigao je preko Argentine ranije ove nedelje u rečnu luku u predgrađu paragvajske prestonice Asunsiona. Prvi dokumenti pronađeni u kontejneru u kojem je otkriveno, za sada, sedam leševa, a koji je iz Srbije s đubrivom poslat u Paragvaj, omogućili su identifikaciju žrtava. Prema pronađenim dokumentima, reč je o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu,

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar