Foto: Facebook/Mirjana Đurđević

Redakciji portala Nova.rs dosad su se javili brojni građani koji tvrde da su se našli na meti građevinskih investitorki Mirjane Đurđević i njene ćerke Tamare Jurenić, tvrdeći da su ostali bez stanova nakon što su odlučili da im poveruju. Đurđevićeva se u više navrata tokom saradnje sa klijentima pozivala na Srpsku naprednu stranku (SNS), a kako saznajemo, ona se nalazila na listi odbornika te partije 2016. godine, a svojevremeno je i regrutovala botove za tu stranku.

Đurđević Šljivić se nebrojano puta tokom sklapanja saradnje sa kupcima stanova pozivala na SNS, tvrdeći da je dobra sa visokim funkcionerima te stranke, a pre nekoliko godina se nalazila na spisku narodnih poslanika za republičke izbore.

Isto tako, dok je uporedo prodavala stanove po Srbiji i varala građane, firma „Taš“, koja se nalazi u njenom vlasništvu, bila je 2013. godine na spisku najvećih dužnika u zemlji i to na 271. mestu.

Foto: Google maps

Svojevremeno je na svom Fejsbuku imala slike sa pojedinim funkcionerima Srpske napredne stranke, a interesatno je da je pre nekoliko godina objavljivala i fotografije iz izborne kampanje, te se pretpostavlja i da je aktivno učestvovala u radu stranke. Takođe. učestvovala je i regrutaciji botova za tu stanku.

O tome svedoči ispovest devojke koja je svojevremeno bila bot Srpske napredne stranke.

„Regrutovala me je izvesna Mirjana sa Zvezdare i ona me je uputila u posao. Na samom početku radila sam na mestu telefonskog operatera, anketara i promotera. Kompletne spiskove, imena i prezimena smo dobijali direktno iz baze Telekoma, kao i iz opštinskih partijskih baza. Naređenje je bilo: ‘Saznajte šta ljudi sanjaju i to im obećajte“, ispričala je ta devojka ranije za medije i dodala:

Pročitajte još...

„Radili smo u potkrovlju kafane koja se nalazi na Zvezdari, u ulici Dimitrija Tucovića, to potkrovlje je oko 300 kvadratnih metara. Imali smo najmoderniju opremu, kompjutere, servere…  Svi smo se vodili kao da radimo marketing-referentski posao u raznim javnim upravama i naše plate kretale su se od 45 do 90 hiljada dinara. Mirjana, vlasnica tog prostora, koja me je i regrutovala za posao, za uzvrat je dobijala da sa svojom građevinskom firmom radi šta god želi, njen brat je dobio dozvolu da bude notar, a kćerka je bila zaposlena u kabinetu tadašnjeg ministra Sertića“, navela je ona.

Podsetimo, našem portalu dosad se javio veliki broj građana koji tvrde da su se našli na meti ovih investitorki. Građani mahom tvrde da su se one u razgovoru sa njima pozivale na Srpsku naprednu stranku (SNS), te da zbog toga uspešno izbegavaju pravdu.

Sa Đurđevićevom u duetu je radila i njena ćerka Tamara Jurenić, koja je svojevremeno radila u kabinetu bivšeg ministra privrede Željka Sertića. Inače, Đurđevićeva, prema poslednjim informacija, radi u JKP Osvetljenje Beograd.

Ove investitorke neke stanove prodavale su ljudima po nekoliko puta, dok su drugi građani prevareni tako što su dobili nekretnine pod hipotekom, iako je prilikom sklapanja ugovora navedeno da nisu pod teretom. Zbog problema oko kredita koji nisu vraćeni, brojni kupci samo čekaju trenutak kada će im izvršitelji zakucati na vrata.

BONUS VIDEO: