Foto:Screenshot/Youtube/TVKopernikus

Redakciji portala Nova.rs dosad su se javili brojni građani koji tvrde da su ih prevarile građevinske investitorke Mirjana Đurđević i njena ćerka Tamara Jurenić, a kojima niko ne može da uđe u trag. Kako saznajemo, reč je o preduzetnicama koje su dosad otvarale brojne agencije za prodaju nekretnina, a Jurenićevu javnost Srbije zna od pre nekoliko godina kada su mediji izveštavali kao srpskoj Šeron Stoun, koja je svojevremeno savetovala bivšeg ministra privrede Željka Sertića.

Jurenićeva se u Ministarstvu privrede zaposlila 2015. godine, a navodno, pre te pozicije radila je Okružnom tužilaštvu u Beogradu.

Željko Sertić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je počela da radi kao Sertićeva savetnica, mediji su o njoj pisali da ima 17 godina rada u privredi, u privatnom sektoru, u privrednom društvu pretežne delatnosti izgradnje, projektovanja i prometa nepokretnostima, ali i da je 2013. godine bila član radne grupe za izradu Nacrta zakona o planiranju i izgradnji, kao i da je bila spoljni saradnik na više od 20 projekata.

 

Jurenićeva je svojevremeno bila i voditeljka televizije „Skaj“, a prethodnih godina nebrojano puta je gostovala po raznim emisijama. Između ostalog, ona je tokom 2017. godine bila i izvršni direktor Razvojne agencije Srbije, a mediji su pisali i da je bila član upravnog odbora Er Srbije.

Radila u kol centru SNS

Jurenićeva, koju brojni građani optužuju za prevare, svojevremeno je radila i u kol centru Srpske napredne stranke. Naime, na internetu se može naći i TV prilog o kol-centru SNS-a iz 2014. godine, a u njemu se pojavljuje upravo Jurenićeva.

„Kol-centar SNS-a isključivo radi s ciljem da sve glasače podseti da ispune svoju građansku dužnost i da izađu na ove izbore“, kaže ona u pomenutom prilogu.

Sa druge strane, o Mirjani Šljivić Đurđević malo toga se zna u javnosti. Vodila se kao direktor agencije „Taš nekretnina“, a zasad nije poznato gde se nalazi i na kojoj je poziciji, s obzirom da je pomenuta firma u stečaju.

O njoj se i ranije pisalo nakon što je za stan prevarila književnicu Vesnu Tomić, kojoj su zbog dugova, nakon poslovne saradnje sa Šljivić Đurđević, izvršitelji zakucali na vrata. U medijima se tada pojavila i informacija da je Đurđević Šljivić bliska Srpskoj naprednoj stranci. Naime, ona je bila više puta predstavljena kao član SNS na tribinama koje je organizovala ta stranka, a o čemu svedoče i fotografije na društvenim mrežama.

Za Šljivić Đurđević brojni prevareni građani u razgovoru za Nova.rs ističu da se nalazi na čelu firme svog bivšeg supruga Slobodana Šljivića, koji je preminuo pre nekoliko godina.

Podsetimo, portal Nova.rs nedavno je otkrio da su ove majka i ćerka, Mirjana Đurđević i Tamara Jurenić, dosad prevarile najmanje desetak građana Srbije. Reč je o investitorkama koje su prevarile kupce za stanove, nakon čega su oni ostali bez svojih nekretnina ili u dugovima prema bankama, a za koje nisu ni znali da postoje. Prevareni građani tvrde da su se pozivale na svoja poznanstva sa ljudima iz vladajuće stranke, te sumnjaju da upravo zbog toga još uvek nisu odgovarale za sve prevare koje su počinile.

Portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt sa pomenutim investitorkama, ali se one nisu javljale na naše telefone.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare