Foto:Shutterstock/Kidney Stone

Portal Nova.rs dosad je pisao o brojnim slučajevima prevarenih građana, koji su ostali bez svojih stanova nakon što su odlučili da uđu u poslovnu saradnju sa građevinskim investitorkama Mirjanom Đurđević i njenom ćerkom Tamarom Jurenić. Jurenićeva je, kako je naš portal nedavno pisao, svojevremeno bila savetnica bivšeg ministra privrede Željka Sertića i direktorka Razvojne agencije Srbije, dok njena majka Mirjana trenutno radi, ni manje-ni više nego, u JKP "Javno osvetljenje Beograd".

Redakciji portala Nova.rs dosad su se javili brojni građani koji tvrde da su ih prevarile građevinske investitorke Mirjana Đurđević i njena ćerka Tamara Jurenić, a kojima niko ne može da uđe u trag. Prevareni građani ostali su bez stanova ili sa nepokretnostima u dugovima, a po svemu sudeći, zakon im ništa ne može.

Portal Nova.rs je nakon pisanja o karijeri Jurenićeve, bivše savetnice ministra privrede, došao u trag i gde se trenutno nalazi njena majka Mirjana Đurđević. Kako saznajemo, Đurđevićeva je trenutno član Nadzornog odbora JKP „Javno osvetljenje Beograd“, a po zanimanju je diplomirani menadžer.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Jedna od zgrada u kojoj su prodavale stanove

Na sajtu JKP se navodi da je ona od 1978. do 1982. godine bila administrativni tehničar na VMA, nakon čega postaje rukovodilac poslovanja u preduzeću „Beko“. Ovu funkciju obavljala je sve do 1996. godine kada postaje vlasnik STR „Tamaris“.

Iste godine Đurđevićeva postaje i vlasnik i direktor agencije za nekretnine „TAŠ“. Ova agencija 2002. godine postaje privredno društvo „TAŠ“, koje se trenutno nalazi u stečaju.

Pročitajte još...

Portal Nova.rs pokušao je da preko ovog preduzeća stupi u kontakt sa Đurđevićevom, ali do objavljivanje teksta nismo uspeli.

Inače, kako smo nedavno pisali, sa druge strane, njena ćerka Tamara Jurenić ranije je radila u Ministarstvu privrede kao savetnica Željka Sertića. Svojevremeno je bila voditeljka, a ranije je radila u kol centru Srpske napredne stranke (SNS).

Prevarile desetine građana

Podsetimo, Đurđevićeva i Jurenićeva terete se za brojne prevare. Redakciji Nova.rs dosad su se javili brojni građani koji tvrde da su ostali bez plaćenih stanova ili su dobili nekretnice pod hipotekom, te sada strahuju da će im banka, zbog računa koji nisu plaćeni, u svakom trenutku zakucati na vrata.

Iznos prevara meri se na stotine hiljade evra, a Đurđevićeva i Jurenićeva i dalje uspešno izbegavaju pravdu. Prevareni građani u više navrata su isticali da su se ove prevarantkinje nebrojano puta pozivale na Srpsku naprednu stranku.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare