Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) objavilo je na svojoj Instagram stranici da su korisnicima mreže za komunikaciju Vajber dostupni prvi zvanični stikeri ove institucije. Međutim, MUP stikeri nisu naišli na oduševljene kod korisnika, pa su se tako mnogi zapitali gde je, recimo, stiker Aleksandra Krstića, komandira kog je javnost upoznala na blokadama u Beogradu kada je prebacio ženu preko bankine. Redakcija "Nova.rs" potrudila se da nadomesti makar deo onoga što je policija zaboravila da uvrsti u svoju ponudu, a i te kako ih je obeležilo u proteklom periodu.

„Ne talasaj“, „Prešao si sve granice“, „Čekam te u kolima“, „Stani kad te volim“ – sve ovo su samo neke od poruka koje možemo poslati koristeći se MUP stikerima koji se od pre nekoliko dana besplatno mogu preuzeti sa stiker marketa na društvenoj mreži Vajber. Pored ovih poruka ilustrovani su pripadnici različitih policijskih odeljenja i svi su prikazani mahom u šaljivom kontekstu.

Foto: Instagram/mupsrbije

Međutim, ispostavilo se da veliki deo korisnika ove društvene mreže nije preterano oduševljen ovim potezom policije. Fale im, kažu, policajci koji su tukli mladiće na klupi u Pionirskom parku tokom julskih demostracija, komandir PU Savski venac Aleksandar Krstić kako gura i prebacuje ženu preko bankine…

„A gde je stiker onog policajca sto razvlači onu ženu preko bankine? Gde je stiker onih pandura što tuku 3 nedužna momka koji sede na klupi prekoputa skupštine i ne rade apsolutno ništa, a gde je stiker korumpiranih policajaca koji vraćaju zaplenjenu robu na ulice“, jedan je od komentara.

Redakcija Nova.rs potrudila se da nadomesti neke od stikera koje su pripadnici MUP, zaduženi za kreativan sadržaj, po svemu sudeći, zaboravili da uvrste u svoju ponudu.

Tako su, recimo, službenici MUP smetnuli s uma Aleksandra Vulina, Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović, koji su svakako obeležili protekli period u policiji, a poruke koje bi se mogle poslati uz njihove stikere su razne. Mi smo izdvojili neke od njih…

Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

 

Bonus video: Zaplena 30 kilograma marihuane

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare