Foto: Nova.rs, Instagram/mupsrbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je danas na svom Instagram profilu da su korisnicama platforme Vajber dostupni prvi zvanični stikeri ove institucije. Ipak, ova informacija nije izazvala oduševljenje među korisnicima društvenih mreža, pa su tako pojedini ironično upitali zbog čega među stikerima nema policajca Aleksandra Krstića, koga se javnost seća sa blokada u Beogradu, kada je devojku bez ikakvog razloga prebacio preko bankine i srušio na zemlju.

Prvi zvanični Vajber stikeri Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije od danas se mogu besplatno preuzeti na ovoj globalnoj platformi za komunikaciju i razmenu poruka, saopšteno je na Instagram stranici MUP-a Srbije.

Ipak, ubrzo su stigli komentari građana, koji nisu baš oduševljeni zbog stikera.

„A gde je stiker onog policajca sto razvlači onu ženu preko bankine? Gde je stiker onih pandura što tuku 3 nedužna momka koji sede na klupi prekoputa skupštine i ne rade apsolutno ništa, a gde je stiker korumpiranih policajaca koji vraćaju zaplenjenu robu na ulice“, jedan je od komentara.

Podsetimo, pomenuti korinik je aludirao na slučaj komandira Aleksandra Krstića koji je postao jedan od simbola brutalnosti na protestima koji su se u više gradova Srbije održali 27. novembra.

Krstić je, naime, na auto-putu sa strane opštine Savski venac, u visini pivare, izgurao jednu od građanki koja je nameravala da blokira saobraćajnicu. Pomenuti postupak niko od visokih funkcionera iz MUP nije osudio.

Ipak, to nije jedini komentar.

„Izvinite obrisao mi se komentar, ne znam šta se desilo, ja pokušavam da nađem stiker suzavca starog 30 godina koji se baca na narod ali ne mogu da nađem, da li se to možda dodatno kupuje?“, napisao je jedan korisnik.

„Gde je stiker kako ubijaju od batina ljude koji se bore za ljudska prava na ulici“, još jedan je od komentara, dok je jedan korisnik upitao: „A gde je tetka iz Kanade?“, aludirajući na aferu ministra policije Aleksandra Vulina. Tako je ministar na pitanje odakle mu novac za stan od 200.000 evra odgovorio da mu je novac poslala „tetka iz Kanade“ i to tako što mu je slala po 10.000 koliko je zakonom dozvoljeno.

Sa druge strane, ima i korisnika koji su pozdravili besplate stikere koje je MUP omogućio korisnicima Vajbera.

BONUS video: Policija zastrašuje građane pred proteste

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar