Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC; Nova.rs ; detective-info.com.ua; shutterstock; UP Srbije

Budvani Davor Kordić i Aleksandar Ćetković uhapšeni su juče u akciji pripadnika Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), zbog sumnje da su deo kriminalne grupe šefa kavačkog klana Radoja Zvicera koja je planirala ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan.

To je učinjeno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a protiv njih i Marija Miloševića, Danila Tešića, Radovana Mujovića i Ivana Biletića podnijeta je krivična prijava zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Zvicer i Nikola Vušović zvani Džoni osumnjičeni su i za krivično djelo – ubistvo u pokušaju putem podstrekavanja.

Pročitajte još:

“Prethodno su tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni R. Z. i N. V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi: L. I. (Lazar Ilić), S. S. (Strahinja Savić), G. M. (Grga Milićević), M. K. (Miloš Klečko) i N. M. (Nikola Mileković), koja je delovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih dela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L. I. i S. S., stvorili odluku da liše života oštećenog M. Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje u tom cilju, ali su u izvršenju krivičnog dela sprečini jer ih je policija lišila slobode, u Budvi, u januaru 2021. godine”, navodi se u saopštenju koje potpisuje specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podseća da je Specijalno državno tužilaštvo, u julu 2021. godine pred Višim sudom u Podgorici, podnielo optužnicu protiv Ilića, Savića, Milićevića, Klečka i Milekovića za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koja je potvrđena i stupila je na pravnu snagu.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić, Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala nepoznata osoba sa nadimkom Džoni.

Osim njih, članstvo u toj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi, pišu Vijesti.me.

U optužnici se navodi da je delovanje organizacije bilo planirano na neodređeno vreme, u međunarodnim razmerama, uz primenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline.

Zadatak Ilića, piše, bio je da ispali smrtonosni hitac u Marka Ljubišu Kana dok je zaduženje Savića bilo da prati i opservira kretanje mete, ali i pruža logističku podršku izvršiocima ubistava.

Kan je navodno visokopozicionirani pripadnik škaljarskog kriminalnog klana.

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar