Foto:Shutterstock

Policijski službenici UKP, PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala su, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog A.J. (45) iz Valjeva i M.D. (27) iz Beograda.

A.J. je okrivljen za produženo krivično delo prevara i ugrožavanje sigurnosti, dok je M.D. okrivljen za krivično delo prevara, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Oni su, kako se dodaje, osnovano sumnjivi da su u saizvršilaštvu izvršili produženo krivično delo na taj način što su tokom 2022. i 2023. godine, u svojstvu zastupnika dva privredna društva, zaključili sa oštećenima B.O, K.O, S.A, B.Đ. i J.R. ugovore o izvođenju radova, kojima su se obavezali da će oštećenima renovirati kupatila, ali bez namere da isto i odrade.

Na taj način su, dodaje se, doveli u zabludu oštećene da im na ime avansa predaju ukupan iznos od oko 680.000 dinara, lažno im predstavljajući da će kupatilski nameštaj i sanitarije sa popustom poručiti od privrednog društva sa Novog Beograda, uprkos tome što su znali da im je navedeno privredno društvo zabranilo dalju isporuku robe zbog neplaćenih računa.

Pročitajte još:

Posle toga su oštećene održavali u zabludi da će im završiti radove, ali stalno pomerajući krajnji rok, te da će im vratiti novac, nakon čega su prestali da se javljaju oštećenima na telefon i postali nedostupni za njih. Okrivljenom S.J. se takođe stavlja na teret da je oštećenom G.M, suprugu oštećene J.R. slao preteće poruke da će napasti na život i telo njegove supruge.

Oni su na saslušanju pred javnim tužiocem delimično priznali izvršenje krivičnog dela, nakon čega je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da im produži pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i da će uticati na svedoke, a prema okrivljenom S.J. i zbog opasnosti od bekstva.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za pranje novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare